POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

INFÖR DJURGÅRDEN-AIK: "Första kvarten avgörande i derbyt"

Premiäromgången inleddes blygsamt i lördags. Den exploderar i ett härligt crescendo på Råsunda på måndagskvällen. Fullsatt och fotbollsfest väntas mellan seriens två största rivaler, där inledningen kan bli matchavgörande.

DJURGÅRDEN

Skador/avstängningar:
Yosif Ayuba (s), Johan Oremo (s).

Preliminär startelva:
Pa Dembo Touray - Kebbba Ceesay, Jani Lyyski, Joona Toivio, Joel Riddez - Daniel Sjölund, Kasper Hämäläinen - Mattias Jonson, Philip Hellquist, Sebastian Rajalakso - Kennedy Igboananike.

Håll ögonen på: Mattias Jonson. Veteranen som det alltid händer något kring i de stora matcherna. En utvisning, ett avgörande mål eller

DIF-snack:
- Vi har gjort allt vi ska göra. Vi har förberett laget både kollektivt och individuellt inför det som kommer på måndagen, säger tränaren Carlos Banda till dif.se.

- Förhoppningsvis kan vi visa upp det bästa Djurgården kan prestera idag.

- Det kommer att bli mycket kamp och det är mycket energi som ska ut första 15-20 minuterna. Förhoppningsvis kan vi ta över matchen efter det och få ut det passningsspel som vi behärskar riktigt bra.

AIK
-

Skador/avstängningar:

Preliminär startelva: Ivan Turina - Martin Lorentzson, Niklas Backman, Per Karlsson, Nils-Eric Johansson - Daniel Gustavsson, Daniel Tjernström, Helgi Danielsson, Martin Mutumba - Mohamed Bangura, Viktor Lundberg.

Håll ögonen på: AIK:s anfall. Många trodde på två gånger Bangura i premiären men i stället får Viktor Lundberg förtroendet tillsammans med Mohamed Bangura. Bangura vet vi är en matchvinnare och Lundberg är också målfarlig med sitt tunga skott och har han tagit ett steg till i sin utveckling, ja då har AIK ett sylvasst anfallspar i premiären.

AIK-snack:
- Äntligen. Vi är framme och det derby i första omgången. Det är stort och speciellt och vi har gjort allt vi har kunnat när det gäller försäsongen för att få allting på plats, säger AIK:s assisterande tränare Nebojsa Novakovic till FotbollDirekt.se.

- Alla är friska och det har gjort att vi har fått många valmöjligheter inför matchen och är självklart så förberedda vi bara kan vara.

- Vi ska inte tillåta Djurgården få göra vad laget är bra på och det är deras passningsspel. Vi ska pressa dem högt och sätta press på både backlinje och målvakt.

- Första minuterna och första kvarten blir helt avgörande. Vinner man första duellen och får första målet - då brukar man få resten med sig också.

FD-kommentar:

Vilken avslutning av premiäromgången! Och det här är en match som direkt kan bli en vattendelare för vilket lag som kan haka på i toppstriden och vilket lag som får det kämpigare under säsongen.

Inget av lagens supportrar accepterar en förlust mot ärkerivalen och det kan direkt börja gnisslas i supporterleden hos det förlorande laget.
Rent spontant ser AIK:s startelva något vassare ut, inte minst offensivt, men i derbyn brukar alla normala ting sättas åt sidan.

Det kommer också att bli två olika typer av fotboll som möts - Djurgårdens envetna passningsspel mot AIK:s stressande presspel. Där handlar blir den avgörande faktorn bli AIK:s ork och noggrannhet Djurgårdens tålamod. Mycket av matchen kan också avgöras på mittfältet, där AIK:s ser något trögt ut med både Helgi Danielsson och Daniel Tjernström som båda är lite tunga i vändningarna. Där kan Djurgården skörda stora framgångar i sitt omställningsspel från försvar till anfall.

Publicerad 2011-04-04 kl 11:43
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå