Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

INFÖR Djurgården-Helsingborg: Fortfarande många frågetecken hos Dif

Djurgården saknade flera nyckelspelare i premiären mot Häcken. Risken är överhängande att samma spelare också missar matchen mot Helsingborg - den match som kommer att spelas utan publik på Stockholms Stadion.

- Helsingborg lägger mycket energi på sina fasta situationer. Där får vi se upp, säger Djurgårdens tränare Lennart Wass till FotbollDirekt inför mötet med Helsingborg på Stockholms Stadion

DJURGÅRDEN
Skador/avstängningar: Daniel Sjölund, Patrik Haginge, Mattias Jonson och Pa Dembo Touray är alla tveksamma till spel och testas på söndagsförmiddagen.

Preliminär startelva: Tommi Vaiho - Kebba Ceesay, Jani Lyyski, Joona Toivo, Petter Gustafsson - Kasper Hämäläinen, Philip Hellquist, Joel Perovuo - Christer Youssef, Kennedy Igboananike, Hrvoje Milic.

Håll ögonen på: Kennedy Igboananike. Den lille anfallaren visade upp sin kvickhet i mötet med Häcken och var en mycket trevlig bekantskap. Kan mycket väl briljera på nytt.

Dif-snack:
- Inga knepigheter inför den här matchen. Vi ser fram emot den efter den fina insatsen senast, säger tränaren Lennart Wass till FotbollDirekt.se.

- Vi har några frågetecken som vi inte riktigt vet om de kan vara med och som vi ska testa under söndagen.

- Om det ställer till problem att inte veta vilka spelare som vi har tillgång till? Nej, det tycker jag inte. De elva som spelade sist gjorde det bra och dessa har vi tillgång till nu också.

Om Helsingborg:
- Jag tycker de har en bra startelva och spelade rätt enkelt och okomplicerat i premiären mot BP.

- Vi vet att de har ett bra djupledsspel och det är vi vaksamma för och löper bra i djupled med flera spelare.

- Dessutom lägger de ned mycket energi på fasta situationer, vilket vi också får se upp med.

HELSINGBORG
Skador/avstängningar:
Erik Wahlstedt (s), Hannu Patronen (s), René Makondele (sjuk)

Preliminär startelva: Pär Hansson - Markus Holgersson, Marcus Nilsson, Joel Ekstrand, Erik Edman - Mattias Lindström, Adrian Gashi, Marcus Lantz, Christoffer Andersson - Rasmus Jönsson, Erik Sundin.

Håll ögonen på: Rasmus Jönsson. Ska fylla luckan efter Henrik Larsson men det är ett tungt ok att bära för ynglingen. Kanske lyckas han bättre här än i premiären mot BP.

HIF-snack:
- Det är alltid bra med segrar och det är viktigt för oss att vi går in med inställningen att ta tre poäng. Vi kommer att fokusera på vårt eget spel i första hand, säger managern Conny Karlsson till hif.se.

- Jag vill att vi tar med oss det stabila spelet vi hade mot BP. Att vi malde på utan att bli frustrerade eller få panik. Det är en mental styrka att ta med.

Om Djurgården:
- Djurgården har gjort det bra under försäsongen och de har även bytt spelstil med en mer passningsorienterad fotboll. De har gjort det bra och gjorde det även så i premiären trots förlust.

- Det viktiga är att vi får stopp på deras passningsspel och inte blir bolljagande.

Publicerad 2010-03-21 kl 12:24
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons