Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

INFÖR DJURGÅRDEN-KALMAR: Djurgården har spelat ner sig självt

Djurgården måste vinna mot Kalmar FF för att vara säkert på en kvalplats. Men de måste brottas mot en mardrömsstatisk. De regerande svenska mästarna har vunnit de sex senaste mötena lagen emellan i allsvenskan och har den brutala målskillnaden 17-3 på DIF.

DJURGÅRDEN

Skador/avstängningar: Daniel Sjölund (s), Johan Oremo (s), Dan Burlin (s), Hrvoje Milic (a), Peter Magnusson (osäker)

Preliminär startelva: Pa Dembo Touray - Kebba Ceesay, Toni Kuivasto, Markus Johannesson, Petter Gustafsson - Sebastian Rajalakso, Prince Ikpe Ekong, Patrik Haginge, Christer Youssef - Mattias Jonson, Mikael Dahlberg.

Håll ögonen på: Prince Ikpe Ekong. Efter att ha sett matchen mot Helsingborg är det svårt att första varför han har suttit i kylskåpet hela säsongen. Mittfältaren styrka kommer bli viktig här.

DIF-snack: - Kalmar FF har ett tryggt grundspel vilket har gett dem framgångar. De har ett djupledsspel och vill så snabbt som möjligt spela bollen bakom vår backlinje så att deras snabba anfallare kan skapa chanser, det måste vi vara vaksamma på, säger tränaren Andrée Jeglertz till dif.se.

- Vi blev straffade av dem med sex mål senast, flera av dessa kom på denna typ av spel och vi kommer inte att ha råd med den typen av chansspel i backlinjen som vi hade då. Vi ser det här som en stor möjlighet.

KALMAR FF
Joachim Lantz (a), Daniel Mendes (s), Mikael Eklund (s), Ricardo Santos (osäker)

Preliminär startelva:
Petter Wastå - Mattias Johansson, Marcus Lindberg, Stefan Larsson, Emin Nouri - Tobias Eriksson, Henrik Rydström, Stefan Ålander - Abiola Dauda, Reinaldo, Daniel Sobralense

Skador/avstängningar:

Håll ögonen på: Daniel Sobralense är i strålande form. Gjorde två mål och passade fram till ytterligare tre i matchen mot Malmö FF i veckan.

KFF-snack: - Vi kommer inte spela ner Djurgården, det har de gjort själva på ett bra sätt under hela säsongen, säger lagkaptenen Henrik Rydström till Kalmar FF:s webb-TV.

- Skulle vi varit i Örgrytes situation hade vi önskat att laget som var i vår situation hade gått ut och gett hundra procent.

Publicerad 2009-11-01 kl 09:40
Annons
Annons
Annons