POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

INFÖR ELFSBORG - HELSINGBORG: ''Henke är fantastisk''

Henrik Larsson gjorde det mesta rätt i Skånederbyt mot Malmö FF. Elfsborg har stor respekt för den rutinerade anfallaren.

- Henrik Larsson är fantastisk. Honom måste vi ha koll på annars blir det jobbigt, säger Elfsborgs assisterande tränare Peter Wettergren till FotbollDirekt.com.

Elfsborg

Peter Wettergren, assisterande tränare:
- Vi är nöjda med vår match mot Kalmar där vi gjorde allt som vi hade bestämt. Vi la om vårt spel lite för Kalmar och vi är glada för att det lyckades, men nu blir det en helt annan typ av match. Helsingborg har ett av allsvenskans bästa offensiva spel.

Om Helsingborg:
- De har en bra rörlighet i sitt anfallsspel. Sedan har HIF Henrik Larsson som är fantastisk. Väldigt mycket kretsar kring honom och han gör sin omgivning bra. Henke är väldigt duktig på ett tillslag. Honom måste vi ha koll på annars blir det jobbigt. Vi får inte bara stirra på boll utan måste upp med huvudet och titta vad spelarna är.

Men HIF är sårbara bakåt.
- Visst är de det. De går iväg med mycket folk och kan då bli sårbara. Trots allt spelar vi hemma och måste fortsätta våga spela vårt egna spel. Sedan är det inte säkert att Helsingborg spelar lika offensivt som hemma på Olympia.

Om läget i laget:
- Denni Avdic har skadeproblem igen och kommer inte till spel. Däremot är Martin Andersson tillbaka. Sedan har vi seddan tidigare våra långtidsskadade spelare.

Preliminär startelva:
Johan Wiland - Johan Karlsson, Teddy Lucic, Martin Andersson, Mathias Florén - Helgi Danielsson, Anders Svensson - Stefan Ishizaki, Daniel Mobaeck, Emir Bajrami - Fredrik Berglund.

Elfsborg

Peter Gerhardsson, assisterande tränare:
- Självförtroende är en färskvara och det har vi nu efter segern mot Malmö. Däremot släpper vi fortfarande in för mycket mål. Vi måste bli bättre när vi tappar boll.

Om Elfsborg:
- Vi har på slutet mött Hammarby och Malmö som vill ha mycket boll och bestämma takten. Det är likadant med Elfsborg. De förlitar sig mycket på ett bra passningsspel. Jag såg matchen mot Kalmar och det var en av deras bästa matcher. Samtidigt så kommer vårt försvar vara mer aggressivt än Kalmar som blev lite passiva i den matchen.

Om skadeläget:
- Skillnaden mot senast är att Martin Kolar är skadad och Mathias Unkuri kommer in.

Preliminär startelva:
Daniel Andersson - Erik Wahlstedt, Andreas Granqvist, Joel Ekstrand, Adama Tamboura - Christoffer Andersson, Marcus Lantz, Isaac Chansa, René Makondele - Henrik Larsson, Razak Omotoyossi.

Publicerad 2008-05-02 kl 18:47
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå