POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

INFÖR ELFSBORG-AIK: "Räknar med att AIK backar hem"

Konstgräset på Borås Arena - Elfsborgs segervapen. Men AIK-tränaren Andreas Alm känner ingen fruktan inför dagens bortamöte.

ELFSBORG

Preliminär startelva (4-4-2): Jesper Christiansen - Daniel Mobaeck, Anton Lans, Andreas Augustsson, Andreas Klarström - Niklas Hult, Anders Svensson, Oscar Hiljemark, Johan Larsson - David Elm, Lasse Nilsson.

Skador/avstängningar: Jon Jönsson (s), Martin Andersson (s)

Han är formstarkast: Lasse Nilsson. Avgjorde i premiären mot Häcken och var en av få som visade intentioner framåt i ett ovanligt defensivt Elfsborg mot Helsingborg. Idag lär Elfsborg gå framåt mer och Nilsson lär få sina chanser.

Citat från Elfsborg:

– Det är en väldigt viktig match för att ta tre poäng och vara med i toppen, säger Andreas Augustsson till Elfsborgs hemsida.

- Jag förväntar mig att det blir en tuff match och att de kommer backa hem för att göra det svårt för oss liksom de flesta lagen gör på Borås Arena. Det gäller för oss att få igång ett högt tempo och att visa att det är vi som bestämmer.

- Det är en ok inledning, men vi känner att vi har mer att ge. Vi har fortfarande inte fått visa hur bra vi är och vi har absolut ett par växlar till i vårt spel. Vi har fantastiska kvalitéer offensivt och förhoppningsvis lossnar det redan mot AIK.

– Det känns som om det är lite tidigt att börja titta på andra lag, som Örebro, Malmö och Helsingborg. Vårt fokus måste ligga på att få upp vårt eget spel till den nivå som vi vet att vi kan spela på. När det sedan är några omgångar kvar kan man börja titta på andra lag, men inte nu, inte så här tidigt.

AIK

Preliminär startelva (4-4-2): Ivan Turina - Martin Lorentzson, Alexander Milosevic, Niklas Backman, Nils-Eric Johansson - Viktor Lundberg, Daniel Tjernström, Robert Åhman-Persson, Martin Kayongo-Mutumba - Teteh Bangura, Mohamed Bangura.

Skador/avstängningar: Helgi Danielsson (s), Gabriel Özkan (s), Per Karlsson (s), Nils-Eric Johansson (osäker)

Han är formstarkast: Teteh Bangura. Visade mot Mjällby att han har näsa för mål och nu får han med största sannolikhet chansen med namnen Mohamed på topp. "Bangurorna" har spelat ihop i ungdomslandslag och A-landslag i Sierra Leone och torde komplettera varandra bra, med Mohamed som den mer spelande anfallaren och Teteh som avslutare.

Citat från AIK:

- Elfsborg är ett bra lag, men vi är förberedda, säger Andreas Alm till FotbollDirekt.se.

- Skillnaden nu mot tidigare är att vi har tränat på konstgräs sedan 10 januari. Nu är det lika mycket vårat underlag som deras. Det känns bra.

- Elfsborg har en klar och tydlig spelidé, spelar en snabb och rörlig fotboll. Nu har de fått in David Elm också, som de kan sätta upp längre bollar på, så de har variation där.

- Det är klart att det blir en tuff match, men vi har våra idéer om hur vi ska lösa uppgiften. Vilka idéer det är kommer ni att få se där ute idag.

Publicerad 2011-04-17 kl 11:55
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå