Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

INFÖR ELFSBORG-GAIS: Lucic avslutar karriären

Teddy Lucic gör sin sista allsvenska match när Elfsborg möter Gais på söndagen. Och han gör det för ett Elfsborg som lovar fullt krig för att ta fjärdeplatsen och få avsluta bra efter en motig höst.

ELFSBORG Fredrik Berglund (s), Jari Ilola (s), Johan Sjöberg (s).

Preliminärt lag: Jesper Christiansen - Andreas Klarström, Martin Andersson, Jon Jönsson, Mathias Florén - Anders Svensson, Daniel Mobaeck - James Keene, Marin Ericsson, Stefan Ishizaki - Denni Avdic.

Håll ögonen på: Teddy Lucic. Sista chansen att se försvarsveteranen att spela i allsvenskan. En strålande karriär har nått sitt slut.

IFE - snack:
- Det är oerhört viktigt för oss att ta fjärdeplatsen så att hoppet om Europa lever. Det här är på största allvar för oss, säger Elfsborgs presschef Gören Lohne till FotbollDirekt.se.

Skador/avstängningar:

- Det känns lite snöpligt som säsongen slutat. Men med det hemmafacit vi har så ska vi bara vinna mot Gais och ta fjärdeplatsen. Det är viktigt för oss att avsluta bra.

- Men vi har inte misslyckats. Det gäller att ha perspektiv. För sex år sedan jublade vi över en sjundeplats - så en fjärdeplats är absolut inget misslyckande. Men det är klart att när en fjärdeplats anses som ett misslyckande så visar det verkligen vilken klubb vi har blivit och vilka stora förväntningar vi numera har på oss.

- Teddy Lucic? Ja, han gör sin sista match. Vi säger ett stort tack till honom, verkligen!, som valde att avsluta sin karriär hos oss. En fantastisk spelare som varit så värdefull för oss.

GAIS
Skador/avstängningar:
Fredrik Lundgren (a), Tommy Lycén, Jimmy Tamandi (s), Johan Pettersson (s), Richard Spong (s).

Preliminärt lag: Dime Jankulovski - Jonas Lundén, Björn Andersson, Kenneth Gustafsson, Richard Ntomba Ekunde - Mervan Celik, Johan Mårtensson, Hallgrimur Jonasson, Ejolfyr Hedinsson - Reuben Ayarna - Joel Johansson.

Gais-snack:
- Elfsborg på bortaplan är minst sagt en tuff match. Dem är skickliga i sitt passningsspel på Borås Arena, säger assisterande tränaren Matti Demegård till FotbollDirekt.se.

- En seger skulle vara viktig, då det är den sista prestationen man tar med sig in i den nya säsongen.

- Vi har tyvärr inte gjort tillräckligt många mål i de senaste matcherna men jag tycker vi ändå spelmässigt har spelat bra och även försvarsspelet har fungerat bra. Det kan låta konstigt med tre insläppta senast men dessa kom efter att vi fått en spelare utvisad.

Publicerad 2010-11-07 kl 10:39
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons