Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

INFÖR ELFSBORG-GAIS: "Tacksam match, vi är nöjda med en poäng"

All press på Elfsborg - Boråslaget måste vinna för att haka på Helsingborg. Gais trivs med utgångsläget: "En rolig match, vi har inget att förlora".

ELFSBORG

Preliminär startelva:
Jesper Christiansen - Daniel Mobaeck, Jon Jönsson, Andreas Augustsson, Johan Karlsson - Oscar Hiljemark, Anders Svensson - Johan Larsson, Stefan Ishizaki, Niklas Hult - Lasse Nilsson.

Skador/avstängningar: Andreas Klarström (s).

Han är formstarkast: Lasse Nilsson. Målskytt mot Malmö men hade bud på betydligt mer - för mycket oskärpa i avslutslägena ibland men kommer trots allt nästan alltid till chanser, otroligt viktig för Elfsborg.

Elfsborg-citat:

– Det blir en tuff match. GAIS har gjort en riktigt stark säsong med några bra värvningar. De har fått tillbaka Wanderson och värvade Eric Bassombeng inför säsongen, de har en bra organisation, de jobbar hårt för varandra och har spets, säger Elfsborgs tränare Magnus Haglund till klubbens hemsida.

– Det är ett spelande lag och inget kontringslag, de har goda egna intentioner vilket bäddar för en väldigt bra och välspelad match.

Märks det i truppen att ni är med i guldstriden?

– Ja, det känns att vi är med i guldstriden, det känns extra laddat. En extraordinär period i vårt arbete.

– Jag tror att vi kommer styra spelet som vanligt hemma, säger Martin Ericsson till Elfsborgs hemsida.

De kommer säkert falla lite och satsa på kontring, men de har rätt duktiga offensiva spelare, så att de ligger väl kompakt och försöker hitta fel i vårt spel, så det är vi som får styra upp tempot.

– Vi ska försöka driva upp tempot, inte spela så mycket i sidled och försöka hitta instick bakom deras backlinje.

Gais

Preliminär startelva: Dime Jankulovski - Richard Ekunde, Calum Angus, Fredrik Lundgren, Kenneth Gustafsson - Jesper Florén, Markus Gustafsson, Reuben Ayarna, Jonas Lundén - Wanderson, Eric Bassombeng

Skador/avstängda: Richard Spong, Alexander Angelin, Joakim Edström, Johan Pettersson och Erik Berthagen (s), Mervan Celik (a)

Han är formstarkast: Eric Bassombeng. Ett rejält genombrott och erkännande för Bassombeng i år. Utdömd i Örebro, men under Alexander Axéns ledning har kameruanen visat vilken potential han har. Klivit upp som forward sedan Santos lämnade och det med den äran - framspelare till två Celik-mål senast mot Mjällby.

Gais-citat:

– Naturligtvis en väldigt svår, men också väldigt tacksam match, rolig och bra för oss, säger Gais sportchef Mats Persson till FotbollDirekt.se.

– Vi har inte så mycket att förlora, tar vi en poäng är det bra men vi går naturligtvis för tre.

Martin Ericsson i Elfsborg tror att de kommer att styra spelet och ni kommer falla tillbaka och gå på kontring?

– Det är ingen ambition vi har att falla tillbaka, men ofta när man möter Elfsborg borta blir det så vare sig man vill det eller inte. De är väldigt skickliga hemma, men vi ska försöka skapa saker på egen hand.

– Att Mervan Celik är avstängd är förstås ett avbräck för oss, han är vår bästa målskytt. Samtidigt har vi varit i den situationen förut och jag tror att vi kan lösa det, förhoppningsvis kommer det inte märkas så mycket.

Ni tog in mittfältaren Erik Johansson från Falkenberg strax innan fönstret stängde, förväntningar på honom?

– En spelare vi hoppas väldigt mycket på och som säkert kommer att spela en hel del här i höst. Men värvningen är gjord framför allt med tanke på nästa säsong. Vi hoppas på att han ska kunna utvecklas från en bra superettanspelare till en bra allsvensk spelare nu under de matcher som är kvar.

Förväntningar på resten av säsongen?

– Det är väl topp-fyra vi kan gå för nu, ta sig förbi AIK ser rätt svårt ut. Men det är en tacksam situation vi är i, vi behöver inte titta neråt i tabellen och oroa oss. Vi kan bara gå för att ta så många poäng som möjligt, gå för topp-fyra och att bli bäst i stan.

– Att bli bäst i stan är mer viktigt känslomässigt än något annat, jag kan inte säga att det är något speciellt mål vi har. Men det vore förstås jäkligt kul om vi lyckas.

Publicerad 2011-09-12 kl 16:32
Annons
Annons
Annons