POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

INFÖR ELFSBORG-NORRKÖPING: Ex-Elfsborgare vägrar en "spion-roll"

Elfsborg tror att Mathias Florén har gett inside-info om sitt gamla lag. Norrköpings veteran slår i från sig.
- Jag har inte bidragit med något, säger den förre Elfsborgsveteranen.

ELFSBORG

Preliminär startelva: Ante Covic - Daniel Mobaeck, Martin Andersson, Andreas Augustsson, Andreas Klarström - Johan Larsson, Daniel Nordmark, Oscar Hiljemark, Martin Ericsson, Niklas Hult - Lasse Nilsson.

Skador/avstängningar: Jon Jönsson, Johan Sjöberg, Jesper Christiansen.

Han är formstarkast: Lasse Nilsson. Visade kyla som straffläggare senast mot Gais och med mer flyt hade han haft fler mål på kontot än de tre han har. Dessutom så mycket mer än målgörare, en spelande forward.

Citat från Elfsborg:

– Jag har sett två matcher, en live och en på DVD. Jag var på plats när de förlorade hemma mot Mjällby. Sedan har jag sett en DVD från deras bortaseger över Djurgården, säger Elfsborgs assisterande tränare Peter Wettergren till klubbens hemsida.

– Det är ett spelande lag med några skickliga individualister. De har mycket energi i laget och jobbar hårt för varandra. Man har fyra välförtjänta segrar så här långt och blir en tuff motståndare för oss att möta.
– De har några skickliga individualister som sagt. Egentligen vill jag inte peka ut någon speciell men det klart, de har ju till exempel Mathias Florén som spelat hos oss. Sedan har de också Astrit Ajdarevic, som de värvade från Örebro, som är en duktig spelare. Även Sphetim Hasani har bra kvalitéer.

– Jag är ganska säker på att framförallt Mathias Florén har berättat väldigt mycket om hur vi spelar. Han är en sådan människa ”Florre”, han ger mycket av sig själv i det laget han spelar i. Han var sån även när han spelade hos oss.


NORRKÖPING

Preliminär startelva: Niklas Westberg - Martin Smedberg-Dalence, Bobbie Friberg da Cruz, Anders Wikström, Mathias Florén - Petru Racu, Astrit Ajdarevic, David Wiklander - Marcus Falk Olander, Gunnar Heidar Thorvaldsson, Shpetim Hasani.

Skador/avstängningar:

Han är formstarkast: Petru Racu. Moldaven var en av få godkända i ett blekt Norrköping senast och nu i en nyckelroll mot Elfsborgs kvickfotade mittfält. Skicklig tvåvägsspelare som får stort ansvar bakom Ajdarevic i Norrköpings 4-3-3-system.

Citat från Norrköping:

- Lite koll på Elfsborg har man ju, säger Mathias Florén till FotbollDirekt.se.
- Men det är det ju många i vårt lag som har, de flesta vet väl vilket slags lag det är. Jag har inte bidragit med något mer än någon annan.

- Detta är väl svåraste bortamatchen på hela året. Men vi vet att vi kan störa alla lag om vi gör en hundraprocentig insats. På samma sätt som vi kan förlora mot alla lag om vi inte kommer upp i nivå.

- Prio ett för oss är att sätta försvarsspelet. Det är klart att de kommer att föra spelet. Men vi kan inte bara försvara oss, vi måste våga också. De går fram med mycket folk och kan vi vinna boll i rätt lägen så kommer vi få möjligheter. Så länge vi inte bara slår ifrån oss så finns det en chans.

- Det blir speciellt att gå ut på Borås Arena, absolut. Jag hade fyra väldigt fina år där, så visst kommer det kännas. Men jag har mött lag jag spelat i tidigare förr, och när spelet väl drar igång är det en match med tre poäng på spel som alla andra.

- Vi ska försöka fokusera på vårt, det känns fel att plocka ut spelare i motståndarlaget. Men det är ju kul att se en sådan som Niklas Hult, hur han har gått framåt. Samtidigt så har de flera spelare med ungefär samma egenskaper.

- Jag tycker inte att Mjällby-matchen senast kastar någon skugga på vår inledning. Visst, det var en sämre insats, men vi har ändå 12 poäng på sex matcher som nykomling, det är långt över förväntan.

Publicerad 2011-05-09 kl 11:20
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå