Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

INFÖR Elfsborg-ÖIS: Första uppdraget - knäcka omöjliga Elfsborg

Efter tolv omgångar är Elfsborg fortfarande obesegrat, samtidigt som Örgryte inte vunnit någon match. Nu ska nye tränaren Åge Hareide lyfta ÖIS från jumboplatsen. Första stoppet blir Elfsborg som inte förlorat i allsvenskan sedan den 26 oktober 2008.

ELFSBORG

Skador/avstängningar : Martin Andersson (s), Jari Ilola (s)

Håll ögonen på : Yttermittfältaren Emir Bajrami har en fantastisk vår bakom sig och självförtroendet har säkert fått en ordentlig puff i rätt riktning efter det fantastiska EM-slutspelet. Är nu en av allsvenskans stora stjärnor.

Preliminär startelva : Ante Covic - Johan Karlsson, Teddy Lucic, Anders Wikström, Mathias Florén - Anders Svensson, Helgi Danielsson - Stefan Ishizaki, Martin Ericsson, Emir Bajrami - James Keene

Elfsborg-snack :
- Det kommer bli tufft. ÖIS har bytt tränare och fått in lite nya spelare, så det är ett jobbigt lag att möta i det här läget, säger assisterande tränaren Peter Wettergren till FotbollDirekt.se.

ÖRGRYTE

Skador/avstängningar : Johan Sjöberg (får inte delta i matcher mot Elfsborg), Magnus Källander (a), David Stenman (s)

Håll ögonen på : 36-årige Marcus Allbäck är äntligen tillbaka igen. Kommer att bli extremt viktig under den långa tunga hösten.

Preliminär startelva : Bengt Andersson - Danny Ervik, Dennis Jonsson, David Leinar, Tommy von Brömsen - Markus Gustafsson , Martin Dohlsten, Alexander Mellqvist, Pavel Zavadil - Marcus Allbäck, Björn Anklev.

ÖIS-snack :
- Vi har inget att förlora, med lite tur kan vi med oss en pinne. Jag tror ändå inte att den här matchen kommer bli den avgörande för oss, säger assisterande tränaren Janne Carlsson till FotbollDirekt.se.

- Vi ska göra det så surt som möjligt för Elfsborg. Det kommer att bli svårt, vi måste ligga rätt i positionerna hela tiden. Vi kommer inte orka att jaga boll i 90 minuter, så vi får satsa på försvar och ställa om.

FotbollDirekt.se

Publicerad 2009-07-06 kl 15:22
Annons
Annons
Annons