Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

INFÖR ELSBORG - HIF: ''Elfsborg måste vinna mot oss''

Jesper Christiansen - Johan Karlsson, Daniel Mobaeck, Jon Jönsson, Andreas Klarström - Anders Svensson, Oscar Hiljemark - Stefan Ishizaki, Lasse Nilsson, Niklas Hult - David Elm.

Skador/avstängningar: Amadou Jawo, Elmin Kurbegovic, (s).

Preliminär startelva:

Han är formstarkast: Lasse Nilsson har bränt läge på läge senaste matcherna och måste någon gång få utdelning, vad passar bättre än att sätta lite käppar i hjulet för Helsingborg?

Elfsborg-citat:

– Häcken är ett bra lag så givetvis förväntade vi oss en tuff match. Första 20 minuterna tycker jag att vi presterar så som vi tänkt och hoppas. Sen efter det när de gör 1-0 så går luften ur oss, säger Andreas Augustsson till Borås Tidning.

– Det är tydligt att vi inte presterar tillräckligt bra. De sista två matcherna, när vi inte fått utdelning och motgångarna kommit så har vi inte klarat att stå upp.

– Det är tufft att se att avståndet till Helsingborg växer och känna att vi måste vinna varje match.

– Det är väldigt viktigt att komma tvåa istället för trea. Nu gäller det att ställa om siktet och inse att chanserna för ett guld i år är väldigt, väldigt små. Nu är det andraplatsen det ska krigas för, avslutar Augustsson.

HELSINGBORG
Pär Hansson – Erik Wahlstedt, Markus Holgersson, Joseph Baffo, Erlend Hanstveit – Mattias Lindström, Ardian Gashi, May Mahlangu, Christoffer Andersson - Erik Sundin, Thomas Sörum.

Preliminär startelva:

Skador/avstängningar: Hannu Patronen (s).

Han är formstarkast: Thomas Sörum var inblandad i alla tre målen i 3-0-segern över Mjällby. En goalgetter som även deltar mycket i spelet runt straffområdet. Utmärkt komplement till Erik Sundin.

Helsingborg-citat:

– Elfsborg har inte fått det att funka riktigt sista matcherna, de har säkert rättat till en del inför denna som de måste vinna för att ha någon typ av chans. Vi gjorde en väldigt bra match här i fjol då vi vann med 3-1, säger anfallaren Erik Sundin till FotbollDirekt.se.

– Allt är under kontroll, läget känns jättebra. Vi har fått tillbaka Christoffer Andersson från skada och alla känns i god form.

– Vi maler på, vi gör det vi är bra på, nu var det kanske nån chans för mycket åt fel håll och vi hade lite flyt mot Mjällby. 3-0 speglade inte första halvlek, men segern var ändå rättvis. Men det är klart att vi är ett lag i medgång. Vi har 17 matcher utan torsk.

– Vi har någon typ av rutin nu och är lite lugnare i den här situationen än vi var förra året. Förra året kände vi oss lite mer stressade. Mer rutin på att vara i den här situationen.

– Nu har vi ju lett tabellen i stort sett två års tid. Man känner igen situationen.

– Klart man läser tidningar och kollar tabellen, vi vet att vi är väldigt nära. Vi är inte nöjda att torska tre av de fem sista och ändå vinna. Vi kör järnet för att bli obesegrade resten av säsongen.

Publicerad 2011-09-21 kl 16:08
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons