POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

INFÖR Gais - Djurgården: ''Vi har alltid haft svårt mot Gais''

Inför Gais - Djurgården
Göteborgarna har blivit ett spöke för Djurgården. Gais passar Djurgården riktigt illa. DIF har inte vunnit mot göteborgarna sedan klubbens comeback i allsvenskan 2005.

- I fjol blev det bara en poäng på två matcher och i våras blev det 0-0 på Stadion. Men målen kommer komma nu, säger Paul Lindholm till FotbollDirekt.se.

GAIS

Patrik Johansson, assisterande tränare:
- Vi är i bra form efter segern mot Blåvitt. Den betydde mycket för vårt självförtroende och det är viktiga poäng för oss så vi kan hålla avståndet till den nedre delen och blicka uppåt. Uppehållet har gett oss en möjlighet att blåsa på och vi började med en tuff fysisk vecka för att lyfta den formen. Det har sett bra ut på träningarna den senaste veckan.

Om Djurgården:
- De bygger sitt spel på aggressivitet och en stor löpvilja. Vi måste se till att få igång ett snabbt passningsspel för att kunna ta udden av deras press. De får mycket energi av att vinna mycket boll så det måste vi förhindra. Och vi måste vara noggranna när vi ska ta oss ur försvarspositionerna . De är väldigt snabba på att fylla på och är farliga på inläggssituationer.

Om läget i laget:
- Daniel Nicklasson har skadat knäet så där tappar vi en skicklig passningsspelare. Han har haft en bra period nu och varit ordinarie. Men å andra sidan får vi tillbaka vår lagkapten Fredrik Lundgren.

Preliminär startelva, Gais:
Dime Jankulovski - Jonas Lundén, Bobbie Friberg da Cruz, Rickard Ekunde, Kenneth Gustavsson - Levon Pachajyan, Johan Mårtensson, Fredrik Lundgren, Eyjolfur Hédinsson - Wanderson - Björn Andersson

DJURGÅRDEN

Paul Lindholm, assisterande tränare:
- Det är alltid svårt att veta var vi står efter ett uppehåll så här, vi har haft en del spelare iväg. Vi har kört på bra på träningarna och alla som varit borta har fått spela i sina landskamper, utom Toni Kuivasto mot Tyskland. De senaste matcherna i allsvenskan har vi lyckats vinna boll högt i plan och det är det som är den stora skillnaden från i våras. Och det ska vi fortsätta med.

Om Gais:
- Vi har alltid haft svårt mot Gais, så länge jag kan minnas. I fjol blev det bara en poäng på två matcher och i våras blev det 0-0 på Stadion. Men målen kommer komma nu, bara vi fortsätter att skapa chanser som vi gjorde sist mot Örebro.

Om läget i laget:
- Mattias Jonson har testat under veckan men han är fortfarande borta och även Markus Johannesson. Men vi får tillbaka Quirino, det är kul att se honom kunna prestera igen. Men vi får se om han får börja på bänken.

Preliminär startelva, Djurgården:
Pa Dembo Touray - Lance Davids, Toni Kuivasto, Mikael Dahlberg, Jan Tauer - Prince Ikpe Ekong, Enrico, Daniel Sjölund - Jones Kusi Asare, Johan Oremo, Andrej Komac
v FD-kommentar:
- Skadeläget ljusnar något för stockholmarna med Quirino tillbaka, men han lär inte ta en plats i startelvan. Däremot kan nu Daniel Sjölund återigen gå in i mittfältet med Jan Tauer tillbaka. Sjölund har varit en viktig kugge i Djurgårdens anfall och det är han som driver laget framåt.

Gais imponerade stort när man vann derbyt. Den segern gav säkerligen ett lyft för självförtroendet, men uppehållet kom i vägen och nu är det svårt att veta var formen ligger. Men uppehållet har även gett tid för Fredrik Lundgren att komma tillbaka. Lagkaptenen är en stark positionsspelare och en riktig ledarkaraktär för laget.

Publicerad 2008-09-15 kl 11:09
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå