Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

INFÖR GAIS - KALMAR: "Viktigt att vi inte blir fega"

Inför Gais - Kalmar:

Det kommer att vända för Kalmar, tror Gais assisterande tränare. Men inte innan dagens möte med Gais: ''Vi ska utnyttja deras försvarsspel''.

GAIS

Skador/avstängningar: Richard Spong (s), Calum Angus (s), Kenneth Gustafsson (s), Joel Johansson (s), Fredrik Lundgren (s), Jonas Lundén (s).

Preliminär laguppställning: Dime Jankulovski - Johan Rundquist, Björn Andersson, Hallgrimur Jonasson, Richard Ekunde - Eyjolfur Hedinsson, Reuben Ayarna, Johan Mårtensson, Tommy Lycén - Wanderson - Aram Khalili.

Håll ögonen på: Kyle Patterson eller Aram Khalili. Gais behöver en stark anfallare på topp i Joel Johanssons frånvaro. Det lutar åt Kyle Patterson som är både snabb och en bra genombrottsspelare. Intressant att se hur ersättaren klarar sig.

Gais-snack:
- Vi gör en bra första halvlek mot Halmstad, skapar några riktigt bra chanser. Sedan har vi inte riktigt orken att forcera på slutet. Vi orkade inte den med tanke på att det var den tredje matchen på 6-7 dagar, säger assisterande tränaren Matti Demegård till FotbollDirekt.se.

- Det blir ingen taktisk förändring inför Kalmar-matchen.
- Kalmar har ett bra anfallsspel, de har potential att ha många olika möjligheter att komma till avslut. I grund och botten är det ett skickligt lag.

- Vi ska utnyttja vissa saker i deras försvarsspel med vårt anfallsspel.

KALMAR Skador/avstängningar: Robin Östlind (s), Daniel Sobralense (s).

Preliminära laguppställning: Petter Wastå - Mathias Johansson, Marcus Lindberg, Tobias Carlsson, Stefan Larsson - Emin Nouri, Henrik Rydström, Erik Israelsson, Tobias Eriksson - Daniel Mendes, Ricardo Santos.

Håll ögonen på: Erik Israelsson. Ett av få glädjeämnen i årets Kalmar. Stark central mittfältare som trots sin unga ålder varit en av lagets bästa spelare.

Kalmar-snack:
- Nu är det viktigt att vi inte blir fega utan verkligen går för trepoängaren. Det är ju viktigare att vinna en match en att spela två oavgjorda, säger Nanne Bergstrand till klubbens officiella hemsida.

– Vi har tappat en del i vårt flexibla anfallsspel och det är viktigt vi hittar tillbaka dit, fortsätter Nanne i en intervju med Barometern.

- Målsättningen är att komma till fler avslut och minimera motståndarens. Så här långt har vi haft lika många avslut som lagen vi mött, men utdelningen har varit dålig framåt och vi har släppt in för många mål.

Publicerad 2010-04-25 kl 12:43
Annons
Annons
Annons