Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

INFÖR Gais-AIK: Gais vill skrämma bort 18-årigt hemmaspöke

Inte sedan 1991 har Gais klarat av att vinna mot AIK på hemmaplan. På måndagskvällen finns chansen att laget skrämmer bort det spöket för gott, även om AIK har visat fin form den senaste tiden och senast besegrade serieledande IFK Göteborg.

- Jag tycker vår form blir bättre och bättre i och med att vi kan träna en hel vecka i taget, säger Aik:s assisterande tränare Christer Swärd till FotbollDirekt.se.

GAIS

Skador/avstängningar: Gudjon Baldvinsson (s), Romario Sipaio (ej spelklar), Björn Andersson (osäker), Mattias Lindström (a), Johan Mårtensson (a)

Preliminär startelva: Dime Jankulovski – Jonas Lundén, Richard Ekunde, Fredrik Lundgren, Kenneth Gustafsson – Eyjolfur Hedinsson, Richard Spong - Reuben Ayarna, Tommy Lycén, Wanderson Do Carmo - Pär Ericsson

Håll ögonen på: Wanderson. Anfallaren som toppar den allsvenska skytteligan gjorde inget större väsen av sig under större delen av matchen mot Halmstad men som den målgörare han är såg han ändå till att rädda en poäng genom att slå en frispark som touchade några hårstrån på nyförvärvet Calum Angus hjässa.

Gais-snack: - AIK tycker jag gjorde mot en bra första halvlek mot IFK men sedan blev den andra lite förryckt men gjorde det ändå enormt bra att hålla undan. AIK har ett par duktiga spelare och tänker först och främst på Ivan Obolo som vi får hålla ett öga på, säger assisterande tränaren Matti Demegård till FotbollDirekt.se.

- Avstängda Johan Mårtensson och Mattias Lindström är givetvis två spelare som vi hade velat ha med i en sådan här match men AIK har också två spelare borta, som säkert är lika betydelsefulla för dem, så det jämnar ut sig.

- Det har jobbats in i den sista för att få Romario Sipaio spelklar och förhoppningen är att han blir det under matchdagen.

AIK

Skadade/avstängda : Tomi Maanoja (s), Markus Jonsson (s), Mikael Thorstensson (s), Kenny Pavey (a), Dulee Johnson (a)

Preliminärt lag : Daniel Örlund - Pierre Bengtsson, Jos Hooiveld, Per Karlsson, Nils-Eric Johansson - Daniel Tjernström, Jorge Ortiz, Bojan Djordjic, Gabriel Özkan - Martin Mutumba, Ivan Obolo

Håll ögonen på : Ivan Obolo. Argentinaren har bara trevliga minnen från nya Gamla Ullevi. När AIK var på arenan senast avgjorde han matchen med ett kanonskott, som räckte till seger med 1-0 mot Örgryte. Dessutom finns det hela tiden proffsrykten kring argentinaren, vilket gör att det här kan vara en av de sista chanserna att få se honom i AIK-tröjan.

AIK-snack :

- Det här är ju sista matchen innan serien vänder. Vi har Gais också i nästa match och det känns som om formen pekar uppåt och i och vinsten mot Göteborg har vi toppkänning, säger AIK:s assisterande tränare Christer Swärd, till FotbollDirekt.se.

- Formen är betydligt bättre nu än under våren i och med att vi ges en vecka att träna mellan matcherna nu, då var det match var tredje-fjärde dag som ställde till det hela.

- Gais är bra som lag. Det går inte att säga att vi ska se upp med deras fasta situationer eller någon enskild spelare. Det viktigaste är att vi kan spela vårt eget spel och jobba som ett kollektiv och få försvarsspelet att stämma. Det handlar det om oavsett om vi spelar hemma eller borta.

Publicerad 2009-07-20 kl 09:23
Annons
Annons
Annons