POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

INFÖR GAIS-DJURGÅRDEN: Bandas match i matchen - stoppa Wanderson

''Vi ska få Wanderson felvänd, vi ska täcka hans ytor, vi vet hur han löper''.
Ett pressat Djurgården har bestämt sig för att få stopp på Wanderson i kväll.

GAIS

Preliminär startelva: Dime Jankulovski - Jimmy Tamandi, Richard Ekunde, Fredrik Lundgren, Kenneth Gustafsson - Eric Bassombeng, Reuben Ayarna, Johan Mårtensson, Mervan Celik – Wanderson, Jonas Lindberg.

Skador/avstängningar: Alvaro Santos (s), Mohammed Abdulraham (s), Richard Spong (s), Johan Rundquist (s).

Han är formstarkast: Wanderson. Går inte att säga någon annan i Gais, även om brasilianaren ännu förmodligen bara går på 70-80 procent. Två mål senast, trots en spelmässigt måttlig insats.

Citat från Gais:
- Stämningen är på topp. Det känns fantastiskt efter två vinster, så klart (haha) säger Gais Klubbidirektör Sebastian Arby till FotbollDirekt.se.
- Djurgården är svåra motståndare, absolut. Det är ett bra lag, men det är något framförallt Alexander (Axén) har koll på. Men Djurgården spelar en bra fotboll, säger han och har stora förväntningar på en ännu bättre Wanderson i kväll:.

- Wanderson är kanon. Det räcker med att kolla på träningarna de senaste dagarna. Han är helt outstanding. Han är alltid viktig för oss.

DJURGÅRDEN

Preliminär startelva: Tommi Vaiho – Kebba Ceesay, Joona Toivio, Gale Agboussomonde, Joel Riddez, - Joel Perovuo, Daniel Sjölund, Kasper Hämäläinen, Sebastian Rajalakso – Philip Hellquist – Kennedy Igboananike.

Skador/avstängningar: Mattias Jonson, Christer Youssef, Prince Ikpe Ekong, Johan Oremo, Yosif Ayuba, Philip Sparrdal Mantilla, Daniel Jarl, Trimi Makolli.

Han är formstarkast: Kennedy Igboananike, tillsammans med Gale Agboussomonde. Men Kennedy var individuellt den som var farligast mot Malmö och visade för första gången i år vilka kvaliteter han har i och med att MFF aldrig riktigt fick grepp om honom.

Citat från Djurgården:
- Vi måste bli effektivare runt straffområdet. Vi måste få till den sista passen bättre, säger Djurgårdens tränare Carlos Banda till FotbollDirekt.se
- Det är framförallt sista fjärdedelen som måste förbättras, rytmen och löpningarna finns där. Spelet i övrigt känns bra.
- Gais spelar nu med ett väldigt självförtroende. Det är ett starkt lag som lever mycket kring Wanderson som är hjärnan bakom spelet.

- Wanderson måste vi få felvänd så mycket som möjligt. Täcka upp ytorna han söker sig till. Vi vet vilken typ av löpningar han gör och folk runt honom när han har bollen.

FD-KOMMENTAR:

- Gais mot ett lätt pressat Djurgården. Och nog lutar det mer åt hemmaseger här - än Djurgårdens första seger för säsongen.

- Det räcker med att tänka på Wanderson och som han oroade Halmstad - utan att vara på topp - och så tätt det har sett ut för Gais mot både Trelleborg och HBK, så ser det här ut som en Gais-seger.

- Ett annat starkt argument för Gais-seger är att Gais inte enbart handlar om Wanderson och Santos. Namn som Celik, Mårtensson och Ayarna visar att det inte är något korthus, eller tvåmannalag, om ni så vill, det handlar om.

- Lägg där till målvakten Dime Jankulovski som fått en nytändning och alla gånger är toppallsvensk igen och så är Jimmy Tamandi tillbaka och kommer att göra ett redan bra försvar ännu bättre.

- Djurgården har å sin sida vare sig defensivt eller offensivt matchat Gais så här långt. Bara en poäng - även om Dif får klart godkänt för det spelmässiga och inställning. Ändå är det som att någonting saknas av både stabilitet och det där lilla extra av både klass och glädje.

- Men Djurgården har utan tvivel kvaliteter, vilket inte minst den tempostarka matchen senast mot Malmö visar. Daniel Sjölund och Kasper Hämäläinen är klasspelare och försvaret ser ut att sitta bättre än i fjol.
- Men Sjölund/Hämäläinen måste få ut mer offensivt än som så här långt. Vi är övertygade om att det är en stor anledning till att Djurgården haft sådana problem framåt, jämte det att Igboananike är så ensam anfallare med skadorna på Jonson, Oremo och Youssef.

- Framförallt vill vi ha upp Hämäläinen längre upp in banan – det måste Dif har råd med utan att balansen försvinner.

- Som sagt – det finns plus men ändå är det som att ambitionen är större än dagsformen och att Djurgården inte har råd att klara sig utan flera nyckelspelare samtidigt. Ska Djurgården kunna slå fullt ut så vill det till att slippa skador framöver.

- Likaså är känslan den att ledningen måste våga hålla fast vid en mer precis startelva. Borde inte amerikanske Gale ha fått spela direkt efter sitt landslagsuppdrag för att sätta den tilltänkta försvarslinjen direkt?, och borde inte klubbens störste talang Philip Hellquist fått fortsätta efter derbyt? – och inte minst borde inte Djurgården bestämma sig för en spelmodell? I kväll ännu en sifferkombination i 4-4-1-1.

- Låt vara att en hel del taktiskt säkerligen ligger bakom att Lyyski fått spela – stabil insats i derbyt - och att Hellquist bänkades efter premiären – men med så tydligt stora ambitioner så skulle Djurgården tjäna på att mer bestämt hålla fast vid ett startlag och en siffermodell.

- Gais får FD:s tips i kväll, 2-0, 2-1, 1-1.


Ola Gustavsson - Rasmus Björe

Publicerad 2011-04-19 kl 16:38
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå