POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

INFÖR GAIS-HÄCKEN: Passningen till Blåvitt: "Laget som vinner i kväll är bäst i stan''

Två lag ofta i skymundan för IFK Göteborg. Men i kväll sticker både Gais och Häcken ut hakan.
- Häcken ligger ju före i tabellen och nu är det match om vilka som är bäst i stan.

GAIS Dime Jankulovski - Jimmy Tamandi, Richard Ekunde, Hallgrimur Jonasson, Kenneth Gustafsson - Eric Bassombeng, Johan Mårtensson, Reuben Ayarna, Mervan Celik - Wanderson, Razak Omotoyossi.

Preliminär startelva:

Skador/avstängningar: Fredrik Lundgren, Richard Spong, Mohammed Abdulrahman, Alvaro Santos, Calum Angus (a)

Han är formstarkast: Mervan Celik. Den talangfulle yttermittfältaren har fått en smakstart på allsvenskan i år. När Wandersons målform svajat är det Celik som har klivit fram - nu leder han lagets skytteliga.

Citat från Gais:
- Det känns toppen i laget, absolut. Det är alltid inspirerande att möta derbylag. Häcken ligger ju före i tabellen nu är det match om bäst i stan, säger Gais klubbdirektör Sebastian Arby till FotbollDirekt.se.

Hur kommer det sig att både ni och Häcken går bättre än Göteborg?

- Det är det som är lite arvet, det är som när folk undrade hur Trelleborg kan slå Elfsborg, men Trelleborg kom ju bara en placering efter Elfsborg förra året. Traditionens makt är stark. Det är jättekul att vi och Häcken går bra.

- Göteborg som fotbollsstad tjänar ju på att alla går bra, det ökar intresset i hela stan. Det kommer fler folk på matcherna.

- Häcken spelar vädigt bra fotboll och har en väldigt bra uppställning. De har nog lite för få poäng. Det är omöjligt att säga varför, traditionen kanske tynger, på samma sätt som för Örebro.

- Under stundom har det sett väldigt bra ut och i bland sämre, väldigt skiftande. Topparna är för få. Vi måste försöka hitta den jämna nivån där vi kan spela som bäst.

HÄCKEN

Preliminär startelva: Christoffer Källqvist - Tibor Joza, Emil Wahlström, Mattias Östberg, David Frölund - Josef Karlsson, Dominic Chatto - Jonas Henriksson, John Chibuike, René Makondele - Mathias Ranégie.

Skador/avstängningar: Kari Arkivou.

Han är formstarkast: Mathias Ranégie. Klev fram ännu en gång mot Malmö och gav sitt Häcken en poäng. Känns mer vältränad än någonsin och uppträder med med klass än tidigare - rör sig hela tiden rätt. Ger Hisingelaget en helt ny dimension med sina löpningar och sitt målskytte.

Citat från Häcken:
- Jag fick en oerhört bra start på säsongen och som anfallare är det sjukt viktigt med självförtroende - och det har jag gott om nu. Efter den lyckade starten har det bara rullat på och jag är naturligtvis väldigt nöjd med hur det gått för min egen del så här långt, säger Häckens anfallsstjärna Mathias Ranégie till Sportsday.

- Det känns som att jag orkar mer i matcherna i år än tidigare. Jag har jobbat hårt med min fysik under försäsongen, tycker mig ha blivit mer rörlig och lyckats utnyttja allt det här på ett bra sätt.

- Vi har ett riktigt bra lag i år, som borde ha tagit fler poäng än vad vi gjort så här långt, men att ha bra spelare runt sig - det underlättar naturligtvis väldigt mycket för mig.

- Det blir en oerhört viktig match för oss. Det gäller att vi börjar plocka trepoängare nu om vi ska hänga med i tabellen och inte låta de andra tänkta topplagen dra iväg alldeles för mycket.

Publicerad 2011-05-26 kl 16:07
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå