POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

INFÖR Gais-Helsingborg: Gais tacksamma att Henke saknas

Möjligheternas match spelas på Ullevi på tisdagskvällen.Gais kan med en fin avslutning nå en femteplats i Allsvenskan. Helsingborg har chansen att nå Uefacupkvalet. Normalt gäller Helsingborg som favoriter men lagets slagstyrka utan Henrik Larsson är inte alls lika stark.

Gais Magnus Pehrsson, tränare: - Vi har haft en tydlig målsättning hela året att komma bland de åtta främsta och vi har fortfarande häng. Det var en nyckelmatch senast mot Örebro och det kändes tungt att vi inte fick med oss några poäng där. Jag tror att vi måste avsluta med minst sex poäng för att klara vår målsättning.

Om Helsingborg: - Antagligen saknas Henrik Larsson och det är en stor jobspost för HIF. Det är en viktig spelare och vi är tacksamma för att han inte är med mot oss. Sedan är det tråkigt att han är skadad. Och det kommer bli en mycket tuff match ändå.

Om läget i laget: - Det ser bra ut. Vi har bara Daniel Nicklasson borta på grund av avstängning.

Preliminär startelva Gais: Dime Jankulovski - Jonas Lundén, Bobbie Friberg da Cruz, Richard Ekunde, Kenneth Gustafsson - Levon Pachajyan, Fredrik Lundgren, Eyjolfur Hedinsson, Mervan Celik - Wanderson, Pablo Campos

Helsingborg
Bosse Nilsson, tränare:
- Det är tre matcher kvar och vi ska göra allt för att vinna alla tre. Just nu är det GAIS-matchen vi fokuserar på och en vinst där tar bort alla spekulationer om UEFA-platsen. Vi vill komma så högt upp som möjligt även om guldet är kört, säger Bosse Nilsson till klubbens hemsida.

Om Gais: - De är ett lag som har spelat ett bra passningsspel och försvarat sig bra. De är passningsskickliga i sina anfall och har visat upp en fin offensiv. GAIS och Örebro har överraskat positivt på mig, de spelar mer offensivt än tidigare. GAIS har dock tappat en del på sistone, säger Bosse.

Läget i laget: - Vi dras fortfarande med en del skador. Henrik Larssons comeback dröjer men han kan troligtvis vara med mot AIK. Jag gör ett byte i startelvan. Det är Fredrik Svanbäck som ersätter Marcus Bergholtz. Som 17:e man kallas Johan Eiswohld in i stället för Henrik Larsson.

Bekräftad startelva: Daniel Andersson - Erik Wahlstedt, Joel Ekstrand, Hannu Patronen, Adama Tamboura - Christoffer Andersson, Andreas Landgren, Fredrik Svanbäck, René Makondele - Roman Kienast, Rasmus Jönsson.

Publicerad 2008-10-28 kl 11:44
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå