Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

INFÖR GAIS-HIF: Wanderson oroar inte Helsingborg

Inför Gais - Helsingborg:

Gais ser plötsligt ut som ett av seriens formstarkaste lag. Trots alla svarta rubriker i agenthärvan blev det derbyseger senast och nu ska Wanderson knäcka serieledarna.

GAIS

Skador/avstängningar: Richard Spong (s), Calum Angus (s), Joel Johansson (s).

Preliminär laguppställning: Dime Jankulovski - Richard Ekunde, Hallgrimur Jonasson, Fredrik Lundgren, Kenneth Gustafsson - Mervan Celik, Reuben Ayarna, Johan Mårtensson, Eyjolfur Hedinsson - Wanderson - Tommy Lycén.

Håll ögonen : Wanderson do Carmo. Förmodligen Allsvenskans bäste spelare. Om någon kan hitta en brist i HIF:s defensiv är det den geniale, tekniskt skicklige och målfarlige brassen.

Gais-snack:
- Vi har väl känt oss trygga redan från början, men inte fått det att knyta ihop sig. Mot Häcken är vi nöjda med framför allt första halvlek, med försvaret och omställningarna, säger assisterande tränaren Matti Demegård till FotbollDirekt.se.

- För varje match kommer Helsingborg närmare en förlust.
- Vi har vissa idéer hur vi ska ta oss igenom deras försvar, men det får vi hålla oss för oss själva.

- Det blir en ganska jämn matchbild, tror inte bollinnehavet kommer luta åt något håll. Det blir en kamp och mittfältskampen kan avgöra vem som vinner matchen.

HELSINGBORG

Skador/avstängningar: Joel Ekstrand (a).

Preliminär laguppställning: Pär Hansson - Markus Holgersson, Hannu Patronen, Marcus Nilsson, Erik Edman - Mattias Lindström, Ardian Gashi, Marcus Lantz, Christoffer Andersson - Rasmus Jönsson, Erik Sundin.

Håll ögonen : Hannu Patronen. Med Joel Ekstrands förlängda avstängning kliver Patronen in i mittförsvaret igen. HIF har hittills, om de har några, dolt sina brister väl. Positionssäkre Patronen har varit stabil, men är det mest "oprövade" kortet i backlinjen. Hur hanterar han Wanderson?

Helsingborg-snack:
– Det är klart att matcherna tar och så spelade vi med en man mindre i 60 minuter mot Mjällby, så det är klart att det var extra jobbigt. Men här gäller det att återhämta sig så mycket som möjligt, säger HIF:s tränare Conny Karlsson till Helsingborgs officiella hemsida.

– Nu går vi in i en intensiv period och det är lika för alla lagen. Alla har det här täta spelschemat.

Om Gais:
– De har väl överraskat en och annan ”expert” i alla fall. De har gjort det relativt bra och inrättat, vad jag tror, ett spel efter deras egna förutsättningar och ingenting annat. De har fått ihop ett gäng som jobbar bra tillsammans, duktiga på omställningar och är löpvilliga.

Om Wanderson:
– Vi gör det mer på det sättet att vi har ett obs på att det är en spelare som med gott om tid och gott om plats är en klasspelare. Men vi vill inte förändra någonting i vårt sett att spela. Vi har honom på blocket och vet vad han kan.

Publicerad 2010-05-03 kl 14:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons