POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

INFÖR Gais-Kalmar: Över en månad utan seger

Gais dundrade in i årets allsvenska och vann premiären med 5-1 mot Örgryte. Sedan har det gått tyngre och efter sex raka segerlösa matcher är laget nere på negativt kval.

- Det är olika orsaker till det. En är att vårt försvarsspel har fungerat lite svagare, säger Gais assisterande tränare Patrik Johansson till FotbollDirekt.se.

GAIS Jonas Lundén (a), Daniel Morais Reis (s), Johan Pettersson (s), Gudjon Baldvinsson (s), Hallgrímur Jónasson (s)

Preliminär startelva: Dime Jankulovski - Andreas Tobiasson, Fredrik Lundgren, Richard Ekunde, Kenneth Gustafsson - Richard Spong, Johan Mårtensson - Mattias Lindström, Wanderson, Tommy Lycén - Pär Ericsson.

Skador/avstängningar:

Håll ögonen på: Wanderson. Gais är nere på kvalplats och laget skriker efter tre poäng. För att överlista ett skickligt Kalmar-försvar gäller det att någon kan stå för det oväntade - som Wanderson.

Gais-snack:
- Vi har jobbat mycket med vårt försvarsspel och mot Blåvitt tycker jag att vi får kvalitet i de bakre leden. Tyvärr får vi inget mål framåt. Jag tycker att vi är bättre än IFK i derbyt, säger assisterande tränare Patrik Johansson till FotbollDirekt.se.

- Det är oerhört viktigt att vi kan bibehålla den kvalitet som vi hade där.

- Kalmar har lyft sig efter en knackig start. Det är en svår match, men jag tycker att vi är ordentligt på gång nu.

KALMAR FF

Skador/avstängningar: Emin Nouri (osäker)

Preliminär startelva: Petter Wastå - Tobias Carlsson, Joachim Lantz, Marcus Lindberg, Stefan Larsson - Henrik Rydström, Tobias Eriksson - Daniel Sobralense, Rasmus Elm, Abiola Dauda - David Elm

Håll ögonen på:
Tobias Carlsson - den otursförföljde högerbacken ser starkare ut än någonsin och leder den interna skytteligan på tre mål. Imponerande.

KFF-snack:
- Gais har inte plockat så många poäng på de sex senaste matcherna, men gjorde det väldigt bra mot IFK Göteborg, säger Kalmar FF:s assisterande tränare Gilles Stille till FotbollDirekt.se.

- För oss gäller det att ha koll på deras omställningar som går väldigt fort. Jag hoppas att vi kan komma upp i rätt nivå.

- Jag tycker inte att vi är speciellt slitna. Vi har vunnit fyra av fem matcher och det ger energi. Sedan försöker vi hitta rätt balans och att inte överträna. Det är viktigt vad man gör utanför planen som att äta, sova och vila rätt.

Publicerad 2009-05-24 kl 15:10
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå