Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Inför Gais-Malmö FF: ''Extra viktigt"

Förra säsongen tränade Roland Nilsson och Hans Gren Gais. Den här säsongen tränar duon Malmö FF. På söndagen ställs duon mot sitt gamla lag och optimismen spriar hos Göteborgarna.

- Därför är det ännu viktigare att vi vinner. Nej men ärligt talat så är det här en match som vi vill, kan och ska vinna, säger Gais lagkapten Fredrik Lundgren till FotbollDirekt.se.

Gais
Fredrik Lundgren, lagkapten:
- Magnus Pehrson tillsammans med Patrik Johansson och Matti Demegård har utvecklat vårt offensiva spel. "Rolle" och Hans lade den defensiva grunden och det var rätt i det läget när vi skulle etablera oss, nu är vi redo att ta nästa steg. Givetvis vill vi uppåt och femteplatsen är lockande.

Om Malmö FF:
- Vi har inte fokuserat på så mycket hur Malmö spelar, utan vi har fullt upp med oss själva. Men vi känner ju till vilken syn Roland och Hans har på fotboll och hur de leder ett lag.

Om laget i laget:
- Björn Andersson är avstängd. Hur vi ersätter honom? Det gör vi med att slänga in en annan forward som har andra egenskaper än Björn. Det är det som är det bra med vår trupp att vi har så många olika spelartyper. Björn är en stor spelare som drar på sig mycket markering. Nu blir det ett lite annat spel.

Preliminär laguppställning Gais:
Dime Jankulovski - Jonas Lundén, Bobbie Friberg da Cruz, Richard Ekunde, Kenneth Gustafsson - Fredrik Lundgren, Johan Mårtensson - Levon Pachajyan, Eyjolfur Hedinsson, Wanderson do Carmo - Pablo Campos

Malmö FF
Hans Gren, assisterande tränare:
- Det är svårt att bedöma om uppehållet kom lägligt eller olägligt. Det vet vi först efter matchen. Vi ska föröska konservera den uppåtgående trenden vi hade före uppehållet. Vi har valt att träna och inte spela någon träningsmatch.

Om Gais:
- Givetvis är det lite speciellt att möta Gais med tanke på när man varit där i klubben så länge men när matchen väl börjar är det som vilken match som helst. Vi har inte fokuserat något speciellt på vad gäller Gais. Det är ett spelskickligt lag, där vi får se upp med det mesta.

Om läget i laget:
- Det ser ganska bra ut. De allra flesta är på gång och vi har nästan alla tillgängliga. Anders Andersson är med i truppen igen efter den skada han haft. Robert Åhman Persson är avstängd. Alla tillgängliga i truppen är aktuella för spel.

Preliminär laguppställning Malmö FF:
Dusan Melicharek - Ulrich Vinzents, Jimmy Dixon, Markus Halsti, Gabriel - Jimmy Touma, Daniel Andersson, Labinot Harbuzi, Jeffrey Aubynn - Ola Toivonen, Edward Ofere.

Publicerad 2008-10-19 kl 11:00
Annons
Annons
Annons