Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

INFÖR GAIS-MALMÖ: MFF-stjärnan lugnar: "Vi känner harmoni"

Trög start för MFF under Norling - men Jimmy Durmaz ser ingen anledning förändringar:
- Vi ska bara få igång bolltempot, och det brukar inte vara något problem, säger Durmaz.

GAIS

Preliminär startelva: Henri Sillanpää - Calum Angus, Richard Ekunde, Fredrik Lundgren, Kenneth Gustafsson - Eric Bassombeng, Jesper Florén, Reuben Ayarna, Mervan Celik - Wanderson - Alvaro Santos

Skador/avstängningar: Dime Jankulovski (s), Richard Spong (s), Mohammed Abdulraham (s), Johan Mårtensson (a), Jimmy Tamandi (a)

Han är formstarkast:
Mervan Celik. Går det att säga någon annan? En av årets genombrottsmän i allsvenskan och redan, hett villebråd på den utländska transfermarknaden. Trots sin mittfältsposition fortsätter han ösa in mål.

Gais-citat:

Hur är läget i laget?

- Jodå, det är väl bra, vad ska man säga... Tråkigt att förlora mot Kalmar naturligtvis, men vi gör en bra insats. Det är ändå en bra känsla, säger Gais sportchef Mats Persson till FotbollDirekt.se.

- Vi släppte in två mål på två fasta situationer. Det är därför vi förlorar. Det händer ju, det blir mål på fasta situationer och i det här fallet var det så klart oturligt att det blev två.

- Jag tycker inte vi behöver förbättra något speciellt. Vi spelar tillräckligt bra.

- Malmö är ett bra lag, de vill spela mycket bra fotboll, precis som vi. De har många skickliga spelare, skickliga i passningsspelet och individuellt. De har elva bra fotbollsspelare helt enkelt.

MALMÖ

Preliminär startelva: Dusan Melicharek - Markus Halsti, Daniel Andersson, Pontus Jansson, Ricardinho - Jimmy Durmaz, Wilton Figueiredo, Ivo Pekalski, Omid Nazari - Daniel Larsson, Dardan Rexhepi.

Skador/avstängningar: Ulrich Vinzents, Amin Nazari, Jeffrey Aubynn, Johan Dahlin, Jiloan Hamad, Jasmin Sudic (s).

Han är formstarkast:
Dusan Melicharek. Gör en riktigt bra match mot Gefle. Har visat för Norling och klubbledningen att Malmö har ett bra alternativ till Johan Dahlin - har vuxit med ansvaret.

Malmö-citat:

- Det känns bra i laget, bra harmoni i laget. Det känns bra, säger Malmös Jimmy Durmaz till FotbollDirekt.se.

- Jag tycker vi startar matchen väldigt bra mot Gefle. Vi har ett högt tempo. Men vi tappar vårt bolltempo, de försvarar sig hela tiden.

- Det gäller bara att ladda om för allihopa, snacka med allihopa om att få igång bolltempo. Det brukar inte vara något problem, vi brukar snacka om sånt här. Att ge stöd till varandra, hjälpa varandra.

- Det är alltid ett problem när man inte gör mål, men vi har riktigt bra anfallare. Nu har vi haft oflyt i vissa matcher. Samtidigt har vi inte skapat de riktigt vassa chanserna. Så är det med fotbollen ibland, men vi får kämpa oss igenom det så kommer målen tillslut.

Hur ser du på Gais?

- Jag har inte sett dem spela, vi har inte gått igenom dem så noga än. De har ett intressant lag, de har spelare som har en bra form, som har gått bra i allsvenskan. Det blir en mycket tuff bortamatch. Vi måste göra en bra match för att knyta till oss tre poäng.

Publicerad 2011-06-26 kl 13:15
Annons
Annons
Annons