Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

INFÖR GAIS-TFF: Vägrar oro i ödesmatchen

En tredje raka förlust för Gais och ett allsvenskt kval kan vara otäckt nära inför slutomgången. Göteborgarna vill till varje pris undvika en måstematch borta mot Elfsborg.
- Vi ska bara klara av det här. Jag kan inte tro annat, säger Gais Sebastian Arby inför Trelleborgs-matchen.

GAIS

Skador/avstängningar: Kenneth Gustafsson (a), Tommy Lycén (s), Jimmy Tamandi (s), Johan Pettersson (s), Richard Spong (s).

Preliminärt lag: Dime Jankulovski - Jonas Lundén, Björn Andersson, Fredrik Lundgren, Richard Ekunde - Mervan Celik, Hallgrimur Jonasson, Johan Mårtensson, Eyjolfur Hedinsson - Romarinho - Joel Johansson.

Håll ögonen på: Eyjolfur Hedinsson. En spelare med underbar löpstyrka och så viktig på fasta situationer med sitt huvudspel, precis som Björn Andersson.

GAIS-snack:
- Vi har bästa förutsättningarna av alla lag i bottenstriden, säger Gais klubbdirektör Sebastian Arby till FotbollDirekt.se.
- Vi ska bara klara av det här. Jag kan inte tro annat. Att vi förlorat två raka mot Örebro och Gefle handlar mest om slumpen. Det är väldigt mycket tillfälligheter som spelar in, säger Arby och syftar även till två raka segrar dessförinnan mot Häcken och Helsingborg.

- Vi känner en trygghet i våra grundkvaliteter. Vi vet att vi kan vara topp-6 bara vi slipper skador, avslutar Gais klubbdirektör.

TRELLEBORG

Skador/avstängningar: Andreas Drugge (a), Joakim Sjöhage (s), Fredrik Persson (s).

Preliminärt lag: Viktor Noring - Dennis Melander, Yousef Fakhro, Tuomo Turunen, Jonathan Asp - Mattias Adelstam, Magnus Andersson, Kristian Haynes, Joakim Nilsson - Fredrik Jensen, Marcus Pode.

Håll ögonen på: Fredrik Jensen. Vilken viljespelare. Missade förra matchen men nu tillbaka. Jensen in i avstängde Andreas Drugges ställe.

TFF-snack:
- Att vi har säkrat kontraktet betyder inte att vi tar lättare på den här matchen, säger Trelleborgs assisterande tränare Alf Westerberg till FotbollDirekt.se.

- Vi var slutat tia och nia de senaste säsongerna. Då har det inte skiljt mycket till riktigt bra placeringar. Jag hoppas inte vi gör samma misstag den här gången. Vi kan bli femma och det är viktigt för oss att sluta så högt som möjligt.

- Gais blir mycket svårt. De har inte säkrat kontraktet och med Elfsborg borta i sista matchen så måste vi verkligen kampmässigt vara beredda.

- Det är ett fysiskt starkt lag med mycket energi och vilja men också spelmässigt duktiga.

Publicerad 2010-10-29 kl 18:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons