POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

INFÖR Gefle - Gais: Gais svävar mot toppen


Heta Gais är på väg mot en riktigt fin placering. Seger mot svajiga Gefle och göteborgarna kan passera sexan AIK.

- Vi har siktat på att utveckla vårt offensiva spel. Nu gäller det att göra det om och om igen, säger Gais assisterande tränare Patrik Johansson till FotbollDirekt.se.

Gefle

Pelle Olsson, tränare:
- Vissa lag har klättrat uppåt i tabellen och nu är vi fyra kvar som slåss om att klara kontraktet direkt eller få kvalspela. Det känns inspirerande det också och jag skulle tro att det lag som hamnar på trettonde plats blir lika glada som de som vinner SM-guld, säger han till klubbens officiella hemsida.

Om läget i laget:
Jonatan Hellström, Alexander Gerndt och Daniel Theorin är skadade. Däremot är Amadou Jawo redo.
- Jawo har missat några träningar, men det oroar inte eftersom han är så bra grundtränad. Han kommer att spela.

Preliminär startelva, Gefle:
Mattias Hugosson - Daniel Bernhardsson, Thomas Hedlund, Anders Wikström, Ryan Raybould - Yannick Bapupa, Johannes Ericsson, Mathias Woxlin, Johan Claesson - Amadou Jawo, Hasse Berggren

Gais

Patrik Johansson, assisterande tränare:
- Vi har haft bra balans i laget den sista tiden. Vi har skapat mer framåt utan att släppa till mer bakåt. Trots att vi lyfter fram laget blir vi inte sårbara. Vi har siktat på att utveckla vårt offensiva spel. Nu gäller det att göra det om och om igen.

Om Gefle:
- De har slagit Halmstad med 4-0 och Helsingborg med 3-0 så det blir tufft motstånd. Gefle slåss för att komma bort från strecken och istället hota Ljungskile. Serien är jämn och alla lag kan i enskilda matcher störa vilket lag som helst.

Om läget i laget:
- David Durmaz har problem med ett knä och Daniel Nicklasson är fortfarande borta. Matao och Reuben Ayarna går in i truppen.

Preliminär startelva, Gais:
Dime Jankulovski - Jonas Lundén, Bobbie Friberg da Cruz, Andreas Tobiasson, Kenneth Gustavsson - Richard Ekunde - Levon Pachajyan, Eyjolfur Hédinsson, Johan Mårtensson, Wanderson - Björn Andersson

FD-kommentar:
- Det har är kris i Gefle för första gången sedan laget tog steget upp i allsvenskan. Laget många trodde skulle husera i mitten har hela säsongen hållit till längst ner. Här har Gefle en gyllene möjlighet att skapa sig lite arbetsro. Tre poäng mot Gais och Gefle puttar Sundsvall närmre superettan.

Gais är inte Sveriges bästa lag, men än av de större positiva överraskningarna i år. Göteborgarnas spel har på senare tiden också gett maximal utdelning. 1-0 mot IFK Göteborg och 2-1 i mötet med Djurgården värmer säkert ett Gais-hjärta. Nu har Gais möjlighet att roffa åt sig sin bästa placering på många år.

Publicerad 2008-09-24 kl 09:46
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå