POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

INFÖR GEFLE - MJÄLLBY: "Fått betalt för möda"

Mjällby och Gefle slog knock på Stockholm senast. Nu möts klubbarna.
- Det var viktigt för moralen och tron på det vi gör, säger Mjällbys tränare.

GEFLE

Preliminär startelva: Mattias Hugosson - Daniel Bernhardsson, Daniel Theorin, Olof Mård, Jens Portin - Jonas Lantto, Yussif Chibsah, Marcus Hansson, James Frempong - Jakob Orlov, Mikael Dahlberg.

Skador/avstängningar: Hjalmar Öhagen, Daniel Leino, Suad Gruda, Erik Törnros, Pär Asp.

Han är formstarkast: Mikael Dahlberg. Hade inte gjort mål sen 2008. Mot AIK gjorde ex-Dif:aren två och hårt arbete överhuvudtaget - som alltid. Skönt för Dahlberg att det har lossnat - han har potential och är i grunden en matchvinnare.

Citat från Gefle:
- Vi gjorde en riktigt bra match senast mot AIK och nu handlar det om att upprepa den fina prestationen, säger Gefle-tränaren Pelle Olsson till Gefle Dagblad.

- Både AIK och Mjällby spelar 4-4-2 precis som vi, men att spela match på Strömvallen mot Råsunda är annorlunda. Det blir en annan typ av spel och planen är större och det är en annan inramning.

- Även nu möter vi ett duktigt forwardspar i El Kabir och Marcus Ekenberg som har goda egenskaper och samarbetar bra. För oss gäller det att vara uppmärksam och spela beslutsamt.

Hasse Berggren?
– Han kommer säkerligen att ha påverkat matchen när den är slut. Vi ska ha positiva känslor av Hasses sista match.

MJÄLLBY

Preliminär startelva: Mattias Asper - Jesper Westerberg, Patrik Rosengren, Robin Cederberg, William Leandersson - Daniel Nicklasson, Patrik Osiako, Daniel Nilsson, Pavel Zavadil - Moestafa El Kabir, Marcus Ekenberg.

Skador/avstänginingar: Tobias Grahn, Joachim Lantz, Craig Henderson, Daniel Ivanovski.

Han är formstarkast: Moestafa El Kabir. Två mål senast mot Djurgården och har nu gjort fem mål i allsvenskan (trea i skytteligan). Visar mer och mer att han är värd proffskontraktet i Italien när han nu har kommit i gång igen.

Citat från Mjällby:

- Läget i laget känns klart bättre nu när vi har fått betalt får vår möda och fick tre poäng i Djurgårdsmatchen. Också viktigt för moralen och tron på det vi gör, säger Mjällbys assisterande tränare Anders Torstensson till FotbollDirekt.se.

- Det är ju alltid viktigt att göra mycket mål. Man vill ju vinna, det är därför man håller på med det här. Vi har haft tålamod i motgångarna och haft fötterna på jorden. Vi har gnuggat vidare och tillslut ger det resultat.

- Gefle är ett jättetuftt lag att möta, det tycker nog alla. De har ett väldigt starkt tålamod och är konsekventa i sitt spelsätt. Och så fått i gång Dahlberg som börjar göra mål. Sen har Gefle individuella kvalitéer i spelare som Frempong och Lantto. En stabil defensiv och smidiga omställningar.

- Det enda som vi har satt särskild fokus är att vi tycker Gefle är väldiga duktiga på att nypa fast bollen på offensiv planhalva via ett aggressivt och disciplinerat andrabollsspel. Vi ska fokusera på det.

- Det är så här att Gefle och Trelleborg är ständigt underskattade - i hop med oss i vissa sammanhang. Men så är det ju, det är ju ett lag som inte gör så mycket spektakulära grejer, utan jobbar uteslutande med sin spelidé.

Publicerad 2011-05-26 kl 14:34
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå