Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

INFÖR GEFLE-AIK: "Går inte att vinna på beställning i Gefle’"

Inför Gefle-AIK:

"Gefle jobbar hårt och är kompakta. Det är inte många lag som åker till Gefle och vinner’’.
Orden kommer från AIK:s Nils-Eric Johansson inför söndagens måstematch.

GEFLE

Skador/avstängningar:
Hans Berggren (s), Hjalmar Öhagen (s), Jonathan Hellström (s), Jens Portin (s), James Frempong (s), Daniel Leino (s), Haruna Moshi (s), Mikael Dahlberg (s), Öyvind Gram (s), Olof Mård (s), Daniel Westlin (s).

Preliminär startelva:
Mattias Hugosson – Daniel Bernhardsson, Omar Jawo, Daniel Theorin, Sebastian Senatore – Jonathan Berg, Yussif Chibsah, Marcus Hansson, Jonas Lantto – Alexander Gerndt, Jakob Orlov.

Håll ögonen på:
Alexander Gerndt. Sent genombrott på gång. En spelare som på många vis påminner om en viss tidigare Johan Oremo i Gefle. Duktig i djupled och duktig på att hålla bollen. Härlig måltjuv som gjorde två mycket fina mål senast.

Gefle-snack:
- Tycker vi gjort tre av fyra matcher godkänt, säger Gefles tränare Pelle Olsson till FotbollDirekt.se.
- Senast klarade vi av att hantera den mindre bra insatsen mot Malmö på ett bra sätt. Vi fokuserade på rätt saker. Vi snackar inte skit och håller fast vid vårt eget spel.

- AIK är ett hårt jobbande lag. Har inte haft någon bra start men det har varit väldigt små marginaler. Vi behöver inte ens diskutera om AIK är ett bra lag. Blir säkert tajt. Det blir så med två 4-4-2-lag.

AIK

Skador/avstängningar:
Gabriel Özkan (s), Dulee Johnson (s), Bojan Djordjic (a), Nicklas Berg (s).

Preliminär startelva:
Tomi Maanoja – Martin Lorentzson, Walid Atta, Per Karlsson, Nils-Eric Johansson – Kenny Pavey, Jorge Ortiz, Daniel Tjernström, Martin Mutumba – Sebastian Eguren - Antonio Flavio.

Håll ögonen på:
Antonio Flavio. Irrationell spelare som är Allsvenskans kanske bäste inne i straffområdet. Bollteknisk med mycket mod, om än lite för ojämn och inte alls den breda spelartyp Ivan Obolo var för AIK.

AIK-snack:
- Fått koppla bort Örebro-matchen snabbt. Men vi gjorde ändå 30 riktigt bra förstaminuter, säger AIK:s Nils-Eric Johansson till FotbollDirekt.se.

- Vi har en bra känsla i truppen, även om vi inte tagit de poäng vi ska ta.
- Vi har höga förväntningar men vi vet att vi kan. Eguren och Pavey? – det är klart att det har varit ett avbrott, även om vi har bra ersättare. Men självklart har en sådan som Pavey en jäkla energi och Sebastian har enorma spetskvaliteter.

- Vi brukar ha jättesvårt på Strömvallen, det stämmer. Gefle jobbar hårt och är kompakta i sitt försvarsspel och så Gerndt där uppe som börjat göra mål. Det är inte många lag som åker till Gefle och vinner på beställning. Vi har respekt för Gefle. Men konstgräset ska inte vara några problem – vi har ju tränat på Skytteholms konstgräs hela vintern.

Publicerad 2010-04-11 kl 10:22
Annons
Annons
Annons