Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

INFÖR GEFLE-ELFSBORG: Skadeskjutet Elfsborg tar inga risker

INFÖR GEFLE – ELFSBORG:

Elfsborgs 0-3 mot Häcken för en vecka är en förlust som Magnus Haglund tagit på största allvar.
Elfsborgs-tränaren må ha större problem än så inför kvällens premiär mot Gefle men att drabbas av omställningsmål som mot Häcken - det vill han inte uppleva på bra länge.

- Det är viktigt att vi inte tappar boll mitt på plan när vi är på väg framåt som vi gjorde mot Häcken. Vi måste spela med större säkerhet på mittplan, säger Magnus Haglund till FotbollDirekt.se.


GEFLE

Skador/avstängningar:


Hans Berggren (s), Olof Mård (s), Daniel Theorin (s), Bernhard Nyström (s), Hjalmar Öhagen (s), Daniel Leino (s), Jonathan Hellström (s).

Preliminär startelva:


Mattias Hugosson - Daniel Bernhardsson, Marcus Hansson, Omar Jawo, Jens Portin - Jonatan Berg, Haruna Moshi, Yussif Chibsah, Jonas Lantto - Alexander Gerndt, Mikael Dahlberg.

Håll ögonen på:
Mikael Dahlberg. Inte ett mål för Djurgården i fjol. I år har nyförvärvet redan gjort tre mål från sin anfallsposition. Med sin storlek passar han perfekt in som targetspelare i Gefles raka spel.

Gefle-snack:

- Det är viktigt att vi får ordning på helheten. De är passningsskickliga så det är viktigt att ha ordning och reda i försvarsspelet. Angående vårt kontringsspel är det viktigt att vi kommer fram snabbt och framförallt att vi får till avslut på mål, så att vi själva inte åker på kontringar, säger Gefles tränare Per Olsson till FotbollDirekt.se.

ELFSBORG

Skador/avstängningar: Martin Ericsson (s), Stefan Ishizaki (s), Fredrik Berglund (s), Johan Sjöberg (s), Jari Illola (s), Emir Bajrami (s).

Preliminär startelva:
Ante Covic - Daniel Mobaeck, Teddy Lucic, Martin Andersson, Mattias Florén - Johan Larsson, Anders Svensson, Denni Avdic, Daniel Nordmark - Amadou Jawo - James Keene.


Håll ögonen på:

James Keene. Anfallaren kommer i toppform till premiären. Engelsmannen har gjort sju mål under försäsongen och frågan är om han någonsin har varit i bättre skick. Om Keene får rätt understöd är han en vass kandidat till skytteligatiteln.

Elfsborg-snack:
- Jag tror att Gefle kommer ligga lågt i sina utgångspositioner, backa hem och satsa på kontring. Vi kommer säkert ha mycket boll och måste utnyttja det, säger Magnus Haglund.

Publicerad 2010-03-15 kl 16:47
Annons
Annons
Annons