Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

INFÖR GEFLE-MALMÖ: Ovant att spela på konstgräs

Skadehelvetet fortsätter för Gefle. Visserligen är Theorin och Öhagen redo för spel igen. Men Dahlberg, Gram och Portin är nya på Gefles skadelista som nu innehåller nio namn.

GEFLE


Skador/avstängda: Olof Mård (s), Jens Portin (s), Jonathan Hellström (s), Hjalmar Öhagen (s), Hasse Berggren (s), Daniel Westlin (s), Daniel Leino (s), Öyvind Gram (s), Mikael Dahlberg (s).

Preliminär startelva:
Mattias Hugosson - Daniel Bernhardsson, Marcus Hansson, Omar Jawo, Sebastian Senatore - Jonatan Berg, Yussif Chibsah, Haruna Moshi, Jonas Lantto - Jakob Orlov, Alexander Gerndt.

Håll ögonen på:
Marcus Hansson. Den 20-årige mittbacken har tagit en plats i Gefles mittlås genom ett imponerande positionsspel och lugn med bollen - även på svårspelade planer. I stället för att visa upp orutin har han tagit för sig på ett respektlöst sätt.

Gefle-snack:


- Våra omställningar från försvar till anfall kommer vara en viktig del. Och jag tycker att vi har mer att hämta där. Men vi kan inte bara satsa på omställningar, vi måste även anfalla när de är samlade i försvaret, säger Gefles assisterande tränare Thomas Andersson till FotbollDirekt.se.

- Det är en tuff uppgift, Malmö har startat bra. Det gäller att vi har koll på deras speed, framförallt på deras kanter.

MALMÖ FF

Skador/avstängningar:

 Niklas Hansson (s), Ricardinho (s), Jeffrey Aubynn (s), Miljan Mutavdzic (s), Rick Kruys (s).

Preliminär startelva:


Johan Dahlin - Ulrich Vinzents, Jasmin Sudic, Daniel Andersson, Markus Halsti - Guillermo Molins, Robert Åhman Persson, Wilton Figueiredo, Jimmy Durmaz - Daniel Larsson, Agon Mehmeti.

Håll ögonen på:

Agon Mehmeti. Visade senast mot Örebro att han är mer än bara en inhoppare då han avgjorde matchen med två mål i första halvlek. Mehmeti säger själv att han är trött på stämpeln som "superinhoppare" och är inställd på att ta en permanent startplats i anfallet.


Malmö-snack:

- Vi har bra självförtroende efter segern mot Örebro, men nu är det nya förutsättningar. Vi måste släppa förra matchen och jobba vidare, säger Malmös tränare Roland Nilsson.

- Det blir ovant att spela på konstgräs. Det tar säkert 20 minuter innan vi kommer in i det.

- Gefle är väldigt bra på kontringar, vi får passa oss för att tappa bollen när vi är på väg framåt. Precis som mot Örebro måste vi använda oss av ett snabbt passningsspel för att göra mål.

Publicerad 2010-03-28 kl 09:14
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons