POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

INFÖR GIF - DIF: Dembo frisk - men kan petas

Efter fem matchers frånvaro - nu är Pa Dembo Touray redo för comeback i Djurgårdsmålet. Men den väldige gambiern kan ändå få nöta bänk i Sundsvall.

- Oskar Wahlström har gjort det bra när han spelat och vi har en konkurrenssituation där, säger Paul Lindholm, assisterande tränare, till FotbollDirekt.com.

GIF Sundsvall

Mika Sankala, assisterande tränare:
- Fyra poäng på åtta matcher. Det är klart att vi hade velat ha fler. Men om man tittar på tabellen så har vi mött lagen som är topp-tio. Och vi känner att vi har varit med i varje match. Vi har aldrig blivit utspelade eller förnedrade.

Tycker du att ni har haft otur?
- Ja, i matcher där vi rimligtvis borde tagit poäng har det blivit 0-1-förluster. Det är lite otur. Men vi måste vara hundra procent i koncentration. Man får aldrig slappna av, då blir man straffad.

Om Djurgården:
- Det är ett riktigt roligt lag att möta. Ett lag som vill spela och bjuda upp till bra spel. Om man säger att vi har haft otur med poäng, kan man väl säga att de har haft tur.

Såg du matchen mot Ljungskile?
- Ja, och om man ska vara ärlig ska de vara väldigt glada med tre poäng där. Men bra lag har tur.

Om skadeläget:
- Robert Mambo-Mumba, Kali Ongala, Anton Andersson och Hannes Sigurdsson missar matchen.

Preliminär startelva:
Fredrik Sundfors - Mikael Lustig, Sverrir Gardarsson, Erkan Saglik, Billy Berntsson - Ari Skulason, Joel Cedergren, Nuri Mustafi, Stefan Ålander, Tobias Eriksson - Johan Patriksson.

Djurgården

Paul Lindholm, assisterande tränare:
- 9-0 i cupen stärkte självförtroendet efter insatsen mot Ljungskile. Vi vet att vi kan göra mål. Det är alltid bra för spelarna. Även om det här naturligtvis var en helt annan typ av match.

Dembo spelade hela matchen - är han helt tillbaka nu?
- Ja, han är hundraprocentig.

Så han spelar på söndag?
- Nej, det vill jag inte säga. Oskar (Wahlström) har gjort det bra när han spelat och vi har en konkurrenssituation där.

Om GIF Sundsvall:
- De har haft det ganska tungt poängmässigt. I början släppte de in mycket mål, men nu har de tajtat till defensiven. Sedan har de haft lite missflyt, bland annat senast mot Göteborg.

Vad gäller det att se upp med?
- De spelar väldigt mycket på snabba omställningar. Och (Hannes) Sigurdsson är en bra target i deras offensiv, men han är väl skadad och lär knappast spela.

Om läget i laget:
- Daniel Sjölund, Aki Riihilahti och Mattias Jonson saknas. Frågetecken finns för Jones Kusi-Asare.

Preliminär startelva:
Pa Dembo Touray - Lance Davids, Markus Johannesson, Toni Kuivasto, Jan Tauer - Enrico, Andrej Komac, Martin Andersson, Sebastian Rajalakso - Mikael Dahlberg, Quirino.

Publicerad 2008-05-03 kl 20:31
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå