Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

INFÖR Gif-Norrköping: "Det är enda chansen"

Allsvenskan

I kväll avgörs bottenstriden. Men trots dödsänglar på axlarna så vill inte GIF Sundsvalls Sören Åkeby eller Norrköpings ordförande Hans Lundin prata i katastrof-termer om kvällens ödesmatch.

- Förlust tänker jag inte på, säger Sören Åkeby. Jag har en stark tro på framtiden. Vad som kommer efter i kväll får vi se.

- Det är som en VM-final. Sista chansen. Men det är ändå inte säkert att det räcker. Vi har inte gett upp. Vi är i brygga, säger Norrköpings ordförande Hans Lundin.

Men något helvete runt hörnet ser ni inte?

- Nej, så vill jag inte se det. Det är precis samma nerv som att ligga med i toppen som i tiden i Djurgården. Det är ingen skillnad. Men alldeles oavsett hur det går i kväll så tror jag på framtiden, annars hade jag inte tagit det här jobbet.

Hans Lundin:
- Vi har legat i den här positionen rätt länge. Vi har blivit vana. Men det är klart att det går aldrig att vänja sig vid tanken på att åka ur. Det är kämpigt. Katastrof? Kalmar var i samma läge för 5-6 år sedan. Och vad är det som säger att vi inte skulle kunna bli som Kalmar i framtiden.

ANNONS

GIF Sundsvall har fem poäng upp till en kvalplats med tre omgångar och nio poäng kvar att spela om. IFK Norrköping har sju poäng upp till en kvalchans.

Sören Åkeby:
- Det är klart att vi ska gå för vinst. Det är enda chansen men jag tror vi har ett bra läge. Vi har ändå haft en god trend. Stabilare och stabilare. Vi har gjort två bra halvlekar sedan jag tog över, nu är det dags att lyckas fullt ut.

Hans Lundin:
- Stundtals har det ändå sett ganska bra ut. Ett tag tog vi fem poäng på tre matcher. Där var bilden positiv. Hade vi bara vunnit Gais-matchen där efter så...men där vek vi ner oss fullständigt. Tyvärr.

Hur mår laget?

Åkeby:
- Det fanns möjligheter när jag tog över och det gör det fortfarande. Spelarnas moral är hur bra som helst.

Lundin:
- Klart att de inte mår bra och ser beiga ut när de kommer in i omklädningsrummet när det har gått dåligt. Men spelarna har hela tiden tagit nya ta och det ska alla ha en eloge för.

ANNONS

Vad har ni sagt till spelarna?

Åkeby:
- Spelarna kan ju läsa tabellen. Men jag har sagt att vi ska fortsätta trenden mot Halmstad. Jag kan bara hoppas på att vi inte är för trötta efter den matchen. Spelarna jobbade djävulskt hårt i den matchen.

Lundin:
- Har inte hunnit säga något speciellt inför den här matchen. Vi har försökt sprida gracerna. Men överhuvudtaget har jag velat ingjuta mod. Jag har också velat säga att vi ändå har ett ganska hyggligt lag, för det har vi.

Publicerad 2008-10-27 kl 16:00
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto