Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

INFÖR GIF Sundsvall - Elfsborg - Hansen: "Vi avgör guldstriden"

Inför GIF Sundsvall - Elfsborg
Gif Sundsvall slåss för sin allsvenska existens. Samtidigt är tränaren Per Joar Hansen säker på att laget kan vara med att avgöra var SM-guldet ska landa.

- Jag sa till Nanne (Bergstrand, tränare Kalmar FF) att vi kommer avgöra guldkampen uppe i Sundsvall, säger Hansen till FotbollDirekt.se. Jag tror att Kalmar vinner allsvenskan.

GIF Sundsvall

Per Joar Hansen, assisterande tränare:
- Vi har varit alldeles för dåliga i början av matcherna och släppt in tidiga mål. Det måste vi sluta med direkt. För det andra behöver vi jobba med att snabbare komma upp i sista tredjedelen av banan än vad vi gjort tidigare.

Om Elfsborg:
- Vi är riktigt revanschsugna - vi var alldeles för dåliga nere i Borås. Vi ska visa vad vi kan.

Om läget i laget:
- Sverrir Gardarsson är fortsatt skadad. Tobias Eriksson har känning och kommer testas sent.

Preliminär startelva:
Andreas Lindberg - Billy Berntsson, Stefan Ålander, Erkan Saglik, Christian Söderberg - Tobias Eriksson, Joel Cedergren, Roberto Mambo Mumba, Ari Skulason - Magnus Powell, Hannes Sigurdsson

Elfsborg

Helgi Danielsson, mittfältare:
- Vi har ett bra läge - det är mindre än tio matcher kvar att spela och vi har Kalmar FF kvar att möta. Vi är helt klart med om att vinna serien.

För egen del - du gör comeback efter skada. - Ja, jag är med i truppen igen - jag har tränat för fullt i två veckor och har spelat med U21-laget. Det var länge sedan jag spelade tävlingsmatch nu och konkurrensen är hård. Får man chansen så ska jag försöka ta den.

Om Sundsvall:
- Det finns inga lätta matcher kvar i serien. Sundsvall ligger där nere, men har gjort många bra matcher och är duktiga hemma på sitt konstgräs.

Om läget i laget:
Anders Svensson och James Keene är skadade. Stefan Ishizaki är ett frågetecken.

Preliminär startelva:
Johan Wiland - Johan Karlsson, Andreas Augustsson, Teddy Lucic, Mathias Florén - Elmin Kurbegovic, Helgi Danielsson - Stefan Ishizaki, Daniel Mobaeck, Emir Bajrami - Denni Avdic

FD-kommentar:
- Inte sedan slutet av juli har Gif Sundsvall vunnit någon match och nu gör sig superettan-spöket påmint på allvar. Sundvall var chanslöst mot Kalmar senast och kommer få mycket tufft i mötet med stabila Elfsborg som nu också gör mål.

Här är en match som Elfsborg bör och ska vinna om de planerar att plocka hem SM-guldet. Boråsarna fick äntligen målskyttet att lossna i förra omgången. Skadorna på Anders Svensson och Stefan Ishizaki oroar naturligtvis.

Publicerad 2008-09-14 kl 09:45
Annons
Annons
Annons