POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

INFÖR GIF Sundsvall - Elfsborg - Hansen: "Vi avgör guldstriden"

Inför GIF Sundsvall - Elfsborg
Gif Sundsvall slåss för sin allsvenska existens. Samtidigt är tränaren Per Joar Hansen säker på att laget kan vara med att avgöra var SM-guldet ska landa.

- Jag sa till Nanne (Bergstrand, tränare Kalmar FF) att vi kommer avgöra guldkampen uppe i Sundsvall, säger Hansen till FotbollDirekt.se. Jag tror att Kalmar vinner allsvenskan.

GIF Sundsvall

Per Joar Hansen, assisterande tränare:
- Vi har varit alldeles för dåliga i början av matcherna och släppt in tidiga mål. Det måste vi sluta med direkt. För det andra behöver vi jobba med att snabbare komma upp i sista tredjedelen av banan än vad vi gjort tidigare.

Om Elfsborg:
- Vi är riktigt revanschsugna - vi var alldeles för dåliga nere i Borås. Vi ska visa vad vi kan.

Om läget i laget:
- Sverrir Gardarsson är fortsatt skadad. Tobias Eriksson har känning och kommer testas sent.

Preliminär startelva:
Andreas Lindberg - Billy Berntsson, Stefan Ålander, Erkan Saglik, Christian Söderberg - Tobias Eriksson, Joel Cedergren, Roberto Mambo Mumba, Ari Skulason - Magnus Powell, Hannes Sigurdsson

Elfsborg

Helgi Danielsson, mittfältare:
- Vi har ett bra läge - det är mindre än tio matcher kvar att spela och vi har Kalmar FF kvar att möta. Vi är helt klart med om att vinna serien.

För egen del - du gör comeback efter skada. - Ja, jag är med i truppen igen - jag har tränat för fullt i två veckor och har spelat med U21-laget. Det var länge sedan jag spelade tävlingsmatch nu och konkurrensen är hård. Får man chansen så ska jag försöka ta den.

Om Sundsvall:
- Det finns inga lätta matcher kvar i serien. Sundsvall ligger där nere, men har gjort många bra matcher och är duktiga hemma på sitt konstgräs.

Om läget i laget:
Anders Svensson och James Keene är skadade. Stefan Ishizaki är ett frågetecken.

Preliminär startelva:
Johan Wiland - Johan Karlsson, Andreas Augustsson, Teddy Lucic, Mathias Florén - Elmin Kurbegovic, Helgi Danielsson - Stefan Ishizaki, Daniel Mobaeck, Emir Bajrami - Denni Avdic

FD-kommentar:
- Inte sedan slutet av juli har Gif Sundsvall vunnit någon match och nu gör sig superettan-spöket påmint på allvar. Sundvall var chanslöst mot Kalmar senast och kommer få mycket tufft i mötet med stabila Elfsborg som nu också gör mål.

Här är en match som Elfsborg bör och ska vinna om de planerar att plocka hem SM-guldet. Boråsarna fick äntligen målskyttet att lossna i förra omgången. Skadorna på Anders Svensson och Stefan Ishizaki oroar naturligtvis.

Publicerad 2008-09-14 kl 09:45
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå