Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

INFÖR: GIF Sundsvall - Hammarby - Bajen brister i effektivitet

Tony Gustavssons lag har hittat en spelidé som fungerar. Men framför målet saknas skärpan. Mot Ljungskile hade laget hela 23 avslut mot mål. Trots det fick doldisen Freddy Söderberg rädda oavgjort på övertid.

- Vi har bra form just nu men det man kan ha synpunkter på är att vi hade 23 avslut senast mot Ljungskile och inte gjorde fler mål. Så många avslut har vi inte skapat tidigare. De mål vi släppte in berodde på individuella misstag, säger Hammarbys tränare Tony Gustavsson till FotbollDirekt.se inför matchen mot Sundsvall.

GIF SUNDSVALL Per Joar Hansen, tränare: - Senast förlorade vi med uddamålet men vi hade kunnat fått med oss en poäng med lite flyt i avsluten. Succéssivt tycker jag vi har förbättrat oss under hela säsongen.

Om Hammarby: - Det ska bli riktigt kul att möta ett lag som Hammarby. Hammarby har gått riktigt bra den senaste tiden och vi får se upp med deras spel på mittfältet. Petter Andersson och Louay Chanko får inte ges för mycket utrymme att spela bollar framåt, så vi ska försöka täta mittfältet så mycket vi kan. Det är viktigt att vi tar fajten där.

Om läget i laget: - Skönt att Ari Skulason fick göra mål senast, så att han har sitt första mål gjort. Nu kan det lossna för honom. Joel Cedergren och Erkan Zaglik är tillbaka. Stefan Ålander är inte matchklar efter den skada han haft.
Preliminär startelva GIF Sundsvall: Anders Lindberg - Billy Berntsson, Sverrir Gardarsson, Magnus Powell, Tobias Eriksson - Ari Skulasson, Linus Hallenius, Hannes Sigurdsson, Erkan Saglik - Kali Ongala, Nuri Mustafi.

HAMMARBY Tony Gustavsson, tränare: - Vi har bra form just nu men det man kan ha synpunkter på är att vi hade 23 avslut senast mot Ljungskile och inte gjorde fler mål. Så många avslut har vi inte skapat tidigare. De mål vi släppte in berodde på individuella misstag.

Om Sundsvall: - De är frejdiga i omställningsspelet och det är något vi måste vara beredda på.

Om laget i laget: - Rami Shaaban är som bekant borta sedan tidigare. José Monteiro är tillbaka i träning men kan inte medverka i matcher än. Emil Johansson och Klebér Saarenpää är heller inte tillbaka. Jag har tagit ut ett lag med 16 spelare och med betoning på lag, där alla fyller sin funktion.

Preliminär startelva Hammarby IF: Kristoffer Björklund - Mikkel Jensen, Suleyman Sleyman, Christian Traoré, David Johansson - Carlos Gaete, Louay Chanko, Petter Andersson, Simon Helg - Nathan Paulse, Freddy Söderberg

FD-kommentar: - Med 70 procent av bollinnehavet mot Ljungskile borde Hammarby ha fått mer utdelning än de fick. Men Nathan Paulse lyckades inte axla Paulinhos mantel. Istället fick den förre reserven Freddy Söderberg rädda laget två gånger med sena mål. För GIF Sundsvalls del fortsätter svårigheten att göra mål. De kan inte räkna med att få så billiga bjudningar som Ljungskile fick.

Publicerad 2008-08-11 kl 11:02
Annons
Annons
Annons