POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

INFÖR GÖTEBORG-BP: "Noggrant försvarsspel är nyckeln"

Ingenting verkar bita på IFK:s ohyggliga hemmaform. Sex allsvenska lag har hittills gått bet och bara Kalmar har lyckats göra mål. BP-tränaren Kim Bergstrand vet att felfritt försvarsspel är nödvändigt om poäng ska tas på Gamla Ullevi.

- Vi måste vara väldigt noggranna i försvarsspelet, inte ge dem ytor så att de kan få in bollen bakom backlinjen. Där har ju Hysén varit fantastisk. Dessutom har de ett bra inläggsspel, vi måste vara med i straffområdet, säger han till FotbollDirekt.se.

IFK GÖTEBORG Thomas Olsson (s), Adam Johansson (a)
Preliminär startelva: Kim Christensen – Erik Lund, Mattias Bjärsmyr, Ragnar Sigurdsson, Hjalmar Jonsson - Gustav Svensson - Stefan Selakovic, Pontus Wernbloom, Sebastian Eriksson, Robin Söder - Tobias Hysén.

Skador/avstängningar:

Håll ögonen på: Stefan Selakovic. Borde naturligtvis vara Tobias Hysén. Men utan Selakovic hade det knappast blivit så många mål. Den forne skyttekungen har spelat fram till fyra av den nuvarande skyttekungen Hyséns nio mål. Dessutom har Selakovic själv gjort två. 32-åringen har blivit en kreatör på äldre dagar. En bra sådan.

IFK-snack: - Säga vad man vill om att leda tabellen och att vara jagad av övriga lag men jag tror att alla lag innerst inne vill toppa tabellen. Är man i toppen får man vänja sig vid att vara jagade och det har vi varit så många gånger förut, säger assisterande tränaren Teddy Olausson till FotbollDirekt.se.

- Matchen mot BP blir en tuff match. BP har gjort bra ifrån sig. Laget har haft en tung period för ett tag sedan men oavgjort senast. Vi har den största respekten för dem. BP Spelar tajt och håller ihop laget bra och har flera bra spelare.

BROMMAPOJKARNA Philip Haglund (a), Pablo Pinones-Arce (s), Mikael Nilsson (s), Max Clauss (s), Imad Chhadeh (s), Labinot Kelmendi (s), Andreas Eriksson (osäker), Dalil Benyahia (osäker).

Skador/avstängningar:

Preliminär startelva: Kristoffer Nordfeldt - Jon Persson, Richard Henriksson, Markus Karlsson, Kim Odelius - Gabriel Petrovic, Mauricio Albornoz - Miiko Albornoz, Sinan Ayranci, Joakim Runnemo - Olof Guterstam

Håll ögonen på:
Joakim Runnemo. Var väldigt pigg senast mot Örebro. Stod för flera läckra dragningar och lurade Örebros spelare gång på gång. Är också en bra målskytt. Har startar sju matcher i år och gjort tre mål.

BP-snack:
- Det är en svår uppgift som väntar men det är alla allsvenska matcher. IFK är stärkta av en härlig arena och en bra hemmapublik. Spelarna får en bra känsla när de springer ut där. Sen är det ett lag utan direkta svagheter med ett bra försvarsspel och en bra målvakt. Och så har ju Hysén varit fantastisk, säger tränaren Kim Bergstrand till FotbollDirekt.se.

- Men vi har ett bra grundspel som vi trivs bra med. Trots att vi tagit få poäng sista tiden så tycker jag vi presterat bra och egentligen bara gjort en plattmatch, mot Helsingborg. Men det kommer små tillfälliga svackor i matcher och då har vi släppt in mål.

Publicerad 2009-05-29 kl 15:10
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå