POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

INFÖR Häcken-Djurgården: Gerhardsson varnar DIF - se matchen på webben

Vilken ödesmatch för Djurgården. Med Örgrytes seger i går är tre poäng i stort sett ett måste för 2000-talets gigant i svensk fotboll. Men det blir inte lätt. Häckens tränare Peter Gerhardsson lovar ett mindre helsicke för Djurgårdsspelarna.

BK HÄCKEN Janne Saarinen (s), Marcus Jarlegren (a).

Skador/avstängningar:

Preliminär startelva: Christoffer Källqvist - David Marek, Tom Söderberg, Mattias Östberg, Robin Wikman - Dominic Chatto, Erik Friberg - Jonas Henriksson, John Chibuike, Paulinho - Mathias Ranégie.

Håll ögonen på: Jonas Henriksson. Tempospelare som deltar i det mesta. Bred i hela sitt sätt och inte minst målfarlig. Henrikssons kvaliteter har bidragit starkt till att Häcken snuddar vid toppen.

Häcken-snack: - Vi vill visa oss själva att vi kan köra hela vägen ända in i mål, säger BK Häckens tränare Peter Gerhardsson till Häckens officiella hemsida.

- Vi ska inte fokusera så mycket på motståndaren. Vårt anfallsspel och djupledsspel har varit för dåligt, men nu tror vi på förbättring och förstärker dessutom i offensiven.

DJURGÅRDEN
Johan Oremo (s), Daniel Sjölund (s), Dan Burlin (s), Sebastian Rajalakso (a), Markus Johannesson (a).

Skador/avstängningar:

Preliminär startelva: Dembo Touray - Kebba Ceesay, Peter Magnusson, Toni Kuivasto, Petter Gustafsson - Hrvoje Milic, Mikael Dahlberg, Prince Ikpe Ekong, Christer Youssef - Mattias Jonson, Boyd Mwila.

Håll ögonen på: Mattias Jonson. Precis den spelartyp Djurgården saknat större delen av säsongen. En centralgestalt med pondus. En spelare som offrar sig och med en motivation som vilken nykläckt 20-årstalang som helst. Titta på hans arbete, titta på hans betydelse för Djurgården. Frågan är bara om han blir en del av ett femmannamittfält eller går som anfallare?

DIF-snack: - Vi måste vinna en del av de matcher som är kvar och jag tycker att vi har en riktigt bra chans i alla dessa matcher, säger Djurgårdens tränare Andreé Jeglertz till dif.se.

- Först och främst måste vi vinna mot Häcken, det är så långt vi tittar nu. När vi står där för matchen mot Häcken ska vi ha gjort alla förberedelser vi kan göra.”

Publicerad 2009-10-19 kl 13:17
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå