Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

INFÖR HÄCKEN-GAIS: Totalt ointressant med trender

Inför Häcken-Gais:

Häcken har nu fem raka matcher utan seger. Tränare Peter Gerhardsson oroas däremot inte det minsta. Den onda trenden är helt betydelselös för succétränaren.

BK HÄCKEN

Skador/avstängningar: Johan Lind (s), Peter Nyström (s).

Preliminär laguppställning: Christoffer Källqvist - Emil Wahlström, Mattias Östberg, Tom Söderberg, Daniel Forsell - Erik Friberg, Dominic Chatto - Jonas Henriksson, John Chibuike, Paulinho - Vinicius.

Håll ögonen på: Vinicius. Snabb, teknisk och spelintelligent. Mot AIK fick brassen chansen från start och visade stundtals upp samtliga egenskaper. Lär få fortsätta mot Gais och kan bli starkt bidragande till en derbyseger.

BK Häcken-snack:
- Det fungerar inte så, vi vann tre i början, nu har vi inte vunnit. Men tittar man på det vi presterar så är det totalt ointressant med trender, säger tränaren Peter Gerhardsson till FotbollDirekt.se om Häckens fem raka matcher utan vinst.

- Vårt passningsspel var bra mot AIK och vi skapade chanser. Det är en skicklighetsgrad att kunna förvalta lägena. Det gäller att ha ett varierat passningsspel. Det vill vi återupprepa mot Gais.

- Wanderson har bidragit med mycket, det är en klasspelare. Man måste hålla extra koll på honom. Han vandrar över hela planen, det går inte att jaga honom med en spelare. Men vi måste vara vaksamma på vart han är och stänga ytor.

- I derbyn är nummer ett att hantera känslorna. Nyckeln är att inte göra saker annorlunda mot vad man skulle göra mot andra lag.

GAIS

Skador/avstängningar: Richard Spong (s), Calum Angus (s), Joel Johansson (s).

Preliminär laguppställning: Dime Jankulovski - Richard Ekunde, Hallgrimur Jonasson, Fredrik Lundgren, Kenneth Gustafsson - Tommy Lycén, Johan Mårtensson, Reuben Ayarna, Eyjoflur Hedinsson - Wanderson - Aram Khalili.

Håll ögonen på: Wanderson do Carmo. Allsvenskans bäste spelare och egentligen för bra för allsvensk fotboll. Skriverierna har de senaste dagarna mest handlat om agentstrul. Förhoppningsvis har den tekniske och målfarlige brassen kunnat koncentrera sig på fotbollen.

Gais-snack:
- Vi är inte nöjda med första halvlek mot Kalmar. Vi har dålig aggressivitet och dåligt passningsspel, säger assisterande tränaren Matti Demegård till FotbollDirekt.se.

- Häcken är ett duktigt fotbollslag, Det finns flera saker de är bra på. Häcken är inte endimensionella, utan de har flera sätt att komma till avslut.

- Vi har full respekt för dem.

Om skadeläget:
- Joel Johansson och Richard Spong är inte med, men de andra får vi se på matchvärmingen om de är aktuella.

Publicerad 2010-04-28 kl 13:33
Annons
Annons
Annons