Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

INFÖR HÄCKEN-HIF: "Får se efteråt hur viktig Ranégie var"

Två decimerade lag efter den vilda transfersommaren - men förlusterna av Ranégie och Chibuike är nog större för Häcken. Eller?
- Det återstår att se.

HÄCKEN

Preliminär startelva: Christoffer Källqvist – David Frölund, Mattias Östberg, Tom Söderberg, Kari Arkivuo – Josef Elvby, Dominic Chatto, Peter Nyström – René Makondele, Robin Eriksson, Dioh Williams.

Skador/avstängningar: Tom Söderberg (s)

Håll ögonen på:
René Makondele. När Ranégie har försvunnit är Makondele en av spelarna som ordentligt måste kliva fram i Häcken och leda laget offensivt. Besitter en spets i laget tack vare sina frisparkar. Lär säkert vara hungrig på att sänka Helsingborg - hans gamla lag.

Häcken-citat:

- Vi har haft en bra träningsvecka här. Det känns riktigt bra i laget. Ledigheten tycker kom väldigt lägligt där faktiskt. Vi hade en period där när det var mycket matcher, så det var skönt, säger Häckens målvakt Christoffer Källqvist till FotbollDirekt.se.

Hur kändes matchen senast mot Gefle (2-2)?

- Det var väl inte våran bästa match för året. Det kan ju ha vart lite grann att vi kom från en tung spelperiod och så. Att vilan skulle göra oss gott. Gefle är svårspelat där också på bortaplan. Det var en svår match. Dagens motstånd kommer nog bjuda upp till lite mer på spel.

Ni kanske ställs på lite svårare prov defensivt ikväll?

- Ja, så blir det nog. Jag tror att det kan bli en bra match idag. Nu leder dom och allt sånt där. Det är alltid roliga matcher när vi möter Helsingborg. Det blir ofta bra matcher. Det är bara roligt.

Är du imponerad av Helsingborg så här långt?

- Ska jag vara helt ärlig har jag inte sett så överdrivet mycket av dem. Man måste ju vara imponerad, dom leder ju trots allt allsvenskan. Det är ett bra lag. Det är ett stabilt lag, som sagt så måste man ju vara imponerad.

Conny Karlsson (manager HIF) sa att det känns lite som en seriepremiär med tanke på att ni bägge har tappat tongivande spelare och nya har kommit in, håller du med om det?

- Kanske inte att det blir som första matchen. Nej men absolut, vi har tappat två tunga pjäser och de har tappat tunga pjäser också. Det blir en liten värdemätare var man står inför slutspurten.

Hur stort är tappet av Ranégie?

- Det vet vi inte förrän efteråt. Självklart är det en fantastiskt bra spelare, han har gjort väldigt mycket mål i år. Samtidigt har vi spelare som borde kunna kliva fram och göra de bra. Vi får se efteråt.

Hur ska ni spela för att luckra upp Helsingborg?

- Jag vet inte alltså, vi brukar inte anpassa vårat spel så mycket efter vilka vi möter. Vi ska fortsätta spela vårat spel och ha tro på det vi gör. När vi spelar som bäst så vet vi att vi kan möta oss med de bästa lagen, Helsingborg bland annat. Tro på det vi gör och satsa på vårat spel.

HELSINGBORG


Preliminär startelva:
Pär Hansson - Erik Wahlstedt, Markus Holgersson, Hannu Patronen, Erik Edman - Mattias Lindström, Ardian Gashi, May Mahlangu, Christoffer Andersson - Simon Thern, Erik Sundin.


Skador/avstängningar:
Rachid Bouaouzan (s), Johan Eiswohld (s), Lucas Ohlander (s)

Han är formstarkast:
May Mahlangu. Dödade matchen senast mot Örebro med sitt 2-0 mål. Får en alltmer viktig roll i ett Helsingborg som tunnats ut på stjärnor. Har visat sig vara en matchvinnare flera gånger, något han kommer behöva vis än mer nu när flera spelare har försvunnit.

Helsingborg-citat:

– Det känns lite som en seriepremiär. Både vi och Häcken har bytt en del personal. Spelare har sålts och nya spelare har kommit in. Vi har haft ett uppehåll och man vet inte riktigt säkert var man står någonstans. Jag tror Häcken känner samma sak, säger HIF:s manager Conny Karlsson till klubbens hemsida.

– Vi får se hur väl vi har lyckats med våra ersättare. Facit kommer inte förrän långt fram på hösten känner jag. Nya spelare behöver tid för att acklimatisera sig.

Conny Karlsson om Häckens försäljningar av Mathias Ranégie (Malmö) och John Chibuike (Rosenborg):

- Det är två tongivande spelare, Ranégie gör mål i stort sett varje match. Samtidigt är det två andra spelare som får chansen. De är säkert glada och positiva över att få chansen, så skillnaden blir inte så stor egentligen.

- Jag hoppas och tror att ingen där inne (nickar åt omklädningsrummet) redan tänker på den stora matchen mot Elfsborg. Till att börja med måste vi ha full koncentration på matchen mot Häcken, säger mittfältaren May Mahlangu till HD.

- Det finns säkert de som tycker att laget försvagats, men vi har också fått in nya spelare och jag känner mig lugn över att de klarar av att göra jobbet.

Publicerad 2011-09-09 kl 14:24
Annons
Annons
Annons