POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Inför: Häcken-IFK Göteborg

Häcken sticker upp mot en pressad storebror: "Vi har varit underdogs tidigare, men nu är vi mer jämnstarka".

HÄCKEN

Preliminär startelva (4-2-3-1): Christoffer Källqvist - David Frölund, Mattias Östberg, Emil Wahlström, Kari Arkivuo - Jonas Bjurström, Josef Karlsson - Jonas Henriksson, John Chibuike, René Makondele - Mathias Ranégie

Skador/avstängningar: Majeed Waris (osäker), Björn Anklev (s)

Håll ögonen på: Offensiven - Häcken har många egenskaper framåt, med bollskicklighet i Chibuike, tyngd i Ranegie och fart i Henriksson. Snabbast av dem alla, försäsongskometen Majeed Waris, lurar därbakom. En ryggskada gör dock Waris osäker på spel.

Häcken-snack:

- Vi har varit lite underdogs tidigare, men det känns som att våra resultat de senaste åren har jämnat ut oddsen lite, säger Häckens assisterande tränare Christan Lundström till FotbollDirekt.se.

- Det är väl litegrann två olika stilar som möts, men jag tycker att Göteborg har bra alternativ i sitt spel - de spelar i grunden en rak fotboll, men kan variera med kortpassningar genom mittfältet. Det är en styrka att kunna variera sig på det sättet.

- Nu kommer vi från en stark försäsong och det såg bra ut i premiären också trots förlusten. Göteborg kanske inte har fått med sig resultaten i år, men prestationen i sig har inte varit så dålig, inte det jag sett av dem iallafall. Sedan är det derby, det är en match i sig - det kommer bli jättetufft.

GÖTEBORG

Preliminär startelva (4-2-3-1): Marcus Sandberg - Adam Johansson, Ragnar Sigurdsson, Hjalmar Jonsson, Logi Valgardsson - Sebastian Eriksson, Jakob Johansson - Robin Söder, Andreas Drugge, Tobias Sana - Tobias Hysén

Skador/avstängningar: Kalle Svensson (a), Mikael Dyrestam (s), Jakob Johansson (osäker)


Håll ögonen på: Stefan Selakovic - om han spelar. Sänkte Häcken i fjolårsmötet med tre kassar och har gjort sammanlagt sex mål på Christoffer Källqvist genom åren. Nu konkurrens från ungtupparna Robin Söder och Tobias Sana - men generell rutin och bra erfarenheter mot Häcken talar för Selakovic.

Göteborg-snack:

- Häcken är ett bra lag med mycket spetskompetens, spelare som Chibuike, Ranegie, Henriksson och Makondele. Men det gäller att vi gör vår match, säger Blåvitts assisterande tränare Stefan Rehn till FotbollDirekt.se.

- Jag tycker ändå att vi gjorde det rätt bra mot Örebro senast, vi blir en man mindre och skapar ändå målchanser i slutet. Jag hoppas att vi får spela elva mot elva idag, det vore kul (skratt).

- Mattan på Rambergsvallen är lite sämre än den vi har på Ullevi nu, det är ju kul att man kan säga det någon gång (skratt). Nä men Jonas (Olsson) har varit och inspekterat den och den ser okej ut, det ska gå att spela hyfsad fotboll på den.

Publicerad 2011-04-10 kl 12:41
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå