Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

INFÖR HÄCKEN-MJÄLLBY: Svartgula succélag gör upp i Göteborg

På måndagskvällen möts två lag på Rambergsvallen i Göteborg som har flera gemensamma nämnare - båda har gått starkt som nykomling - båda spelar i gulsvart och båda är småklubbar. Häcken och Mjällby bjuder upp till dans.

HÄCKEN Johan Lind (s), Peter Nyström (s), Kyle Konwea (sjuk), Paulinho (a)

Skador/avstängningar:

Preliminärt lag: Christoffer Källqvist - Marcus Jarlegren, Mattias Östberg, Tom Söderberg, Daniel Forsell - Jonas Bjurström, Dominic Chatto, Eric Friberg - John Chibuike, Mathias Ranégie, Jonas Henriksson.

Håll ögonen på: Jonas Henriksson. Lagkapten och rutinerad som få andra i Häcken. En tanker längst fram med fint målsinne.

Häcken-snack:
- Vi mötte dem för några veckor sedan och vi är medvetna om att det är ett tufft lag. Alla matcher är tuffa i Allsvenskan, så är det bara, säger Häckens tränare Peter Henriksson till FotbollDirekt.se.

- Senast mot Malmö var jag nöjd med vår första halvlek. Sedan var det några individuella misstag som avgjorde men det har vi nu lagt bakom oss.

- Marcus Ekenberg är en målskytt av rang och som alla målgörare är det någon man måste hålla koll på men givetvis har vi koll på alla deras spelare.

MJÄLLBY
Skador/avstängningar:
Craig Henderson, William Leandersson, Daniel Nilsson.

Preliminärt lag:
Mattias Asper - Jesper Westerberg, Juan Robeldo, Patrik Rosengren, Robin Cederberg - Daniel Nicklasson, Patrick Osiako, Tobias Grahn, Johan Svensson - Mostapha El Kabir, Marcus Ekenberg.

Håll ögonen på: Mostapha El Kabir. Den kvicke holländaren är inte bara snabb - han är tuff också och har en genombrottskraft som är mycket värdefull.

Mjällby-snack:
- Vi får samla oss och ladda om batterierna. då vi är inne i en tät matchperiod, säger tränaren Peter Swärdh till Mjällby-TV.

- Bra att både Peter Gitselov och "Bagarn" Rosengren är tillgängliga, så att det finns alternativ att bolla med om vi skulle behöva.

- Häcken är ett starkt lag med varierad offensiv och snabb och har mycket folk i anfallet och det måste vi se upp med.

- Av de skadade spelarna är det Daniel Nilsson som är närmast en comeback.

Publicerad 2010-04-18 kl 21:56

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER