POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

INFÖR HALMSTAD - ÖREBRO: Det svänger om HBK: ''Svåranalyserat lag''

3-0-seger mot Malmö FF följdes upp med 0-3 mot Göteborg senast. Det har varit mycket upp och ner under säsongen för Halmstad, något som ger motståndartränaren huvudbry.

- Ett svåranalyserat lag som varit mycket upp och ner under säsongen. Men trots det spelar de bra i de flesta matcherna och i förlusten senast mot Göteborg var de bättre i första halvlek, säger Örebros tränare Sixten Boström till FotbollDirekt.se.

Halmstad

Jonas Wirmola, assisterande tränare:
- Efter EM-uppehållet har vi lyckats få till längre perioder i matcherna där vi spelar vårt eget spel. Trots 0-3 senast mot Göteborg är vi nöjda spelmässigt och killarna visade hela tiden en bra inställning. Totalt sett kan man sammanfatta det som att vi är betydligt bättre nu än i våras.

Om Örebro:
- Har ett frejdigt anfallsspel där deras ytterbackar Patrik Anttonen och Samuel Wowoah egentligen agerar som yttermittfältare. De skapar väldigt många målchanser på motståndarens bolltapp så därför gäller det att vi kommer till avslut när vi väl anfaller. Nyförvärven under sommaren har också hjälpt Örebro att höja sig under hösten.

Om läget i laget:
- Skadefritt så när som Magnus Arvidsson som är långtidsskadad. Emir Kujovic ersätter Ajsel Kujovic i truppen, men det beror på konkurrenssituationen.

Preliminär startelva Halmstad:
Magnus Bahne - Mikael Rosén, Tomas Zvirgzdauskas, Tommy Jönsson, Per Johansson - Michael Görlitz, Andreas Johansson, Sebastian Johansson, Marcus Olsson - Anel Raskaj, Anselmo

Örebro SK

Sixten Boström, tränare: - Vi hade svårt att komma igång senast mot Gefle och hamnade i underläge vilket gav en extra uppförsbacke. Men andra halvlek var desto bättre så jag är inte speciellt orolig. Det kommer dock bli en annan matchbild borta mot Halmstad, men det är ändå viktigt att vi är på tå direkt när matchen börjar.

Om Halmstad:
- Ett svåranalyserat lag som varit mycket upp och ner under säsongen. Men trots det spelar de bra i de flesta matcherna och i förlusten senast mot Göteborg var de bättre i första halvlek. Deras omställningar är giftiga och det centrala mittfältet är väldigt underskattat.

Om läget i laget:
- Roni Porokara är tillbaka efter avstängning. Sedan har vi frågetecken för Robin Staaf och Eric Bassombeng.

Preliminär startelva Örebro:
John Alvbåge - Patrik Anttonen, Bertin Ze Ndille, Magnus Wikström, Samuel Wowoah - Fredrik Nordback, Magnus Kihlberg, Nordin Gerzic - Stefan Rodevåg, Kim Olsen, Roni Porokara

FD-kommentar:
- Halmstad stod för en bra insats senast mot Göteborg trots en siffermässigt klar förlust. Laget är alltid starka hemma på Örjans Vall och spelet har sett allt bättre ut efter EM-uppehållet. Anfallaren Anselmo kommer dessutom stå för fler fullträffar innan säsongen är över.

1-1 senast mot Gefle var inte Örebro nöjda med. Efter en dålig första halvlek var laget klart bättre i andra och borde ha vunnit. Kim Olsen har varit mycket bra sedan han kom i somras men har inte gjort mål sedan 2-2 borta mot Kalmar den 17:e augusti. Det blir intressant och se om Örebro kan konservera den fina höstform de haft hittills.

Publicerad 2008-09-22 kl 10:08
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå