POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

INFÖR Hammarby - AIK: "AIK är ett jävla bra lag för att tala klarspråk"

Det är en ruskigt spännande match som väntar på Råsunda. Förutom att det är ett derby så står precis allt på spel. AIK måste vinna för att behålla guldgreppet, samtidigt som Hammarby är piskat att vinna i botten.

HAMMARBY Monday James (s), David Johansson (a), Rami Shaaban (osäker).

Skador/avstängningar:

Preliminär startelva: Kristoffer Björklund - José Monteiro, Patrik Gerrbrand, Christian Traoré. Emil Johansson - Sebastian Castro-Tello, Andreas Dahl, Fredrik Söderström, Simon Helg - Freddy Söderberg, Nathan Paulse.

Håll ögonen på: Kristoffer Björklund. Oavsett om det blir "Poppen" eller Rami Shaaban som står krävs det att målvakten spelar på absolut topp mot ett AIK som lär trycka på rejält.

HIF-snack:
- Försvarsspelet tycker jag har varit bra under hela min tid här. Men anfallsspelet har inte fungerat och det får nog jag ta på mig lite skulden för, jag har velat att vi ska ha spelat rakare men det har inte fungerat, säger tränaren Thom Åhlund till FotbollDirekt.se.

- Ett mål för oss skulle betyda oerhört mycket, varken vi eller AIK är några lag som öser in mycket mål.

- AIK är ett jävla bra lag för att tala klarspråk. Men vi måste fokusera på det vi själva är bra på. Börjar jag mer fundera på AIK:s styrkor än våra egna inför mina spelare är jag farligt ute.

AIK Tomi Maanoja (s), Kevin Walker (s), Saihou Jagne (s).

Skador/avstängningar:

Preliminär startelva: Daniel Örlund - Markus Jonsson, Jos Hooiveld, Per Karlsson, Nils-Eric Johansson - Bojan Djordjic, Jorge Ortiz, Dulee Johnson, Martin Mutumba - Ivan Obolo, Antonio Flavio.

Håll ögonen på: Jos Hooiveld. Försvararen har varit magnifik under hösten och har också blivit belönad med en nominering till fotbollsgalan.

AIK-snack:
- Det här är en match som är viktig för båda lagen. Inget snack om den saken, vi är i varsin ände av tabellen och den här matchen kan avgöra mycket, säger AIK-tränaren Mikael Stahre till FotbollDirekt.se.

- Vi fokuserar alltid på det vi är bra på och våra egna styrkor. Jag ägnar mig väldigt lite åt att titta på det motståndaren är bra på. Men i ett derby är det alltid mycket känslor och det lag som kan föra över sin positiva energi bäst av atmosfären vinner den här matchen.

- Vi startade bra mot Djurgården och vi har ingen avsikt att göra något annorlunda i den här matchen. Vi sätter alltid högsta fart i varje match, det är ingen skillnad.

Publicerad 2009-10-25 kl 10:09
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå