POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

INFÖR Hammarby-Trelleborg: Bajens sommarförluster spökar fortfarande

Fem matcher utan seger är den bistra sanningen för Hammarby. Nu väntar formtoppade Trelleborg på Söderstadion och arbetet med att ersätta sommarens förluster går vidare.

- Vi jobbar fortfarande på att hitta en balans i laget utan Paulinho och Petter Andersson där framför allt Charlie Davies behöver få bättre understöd i anfallsspelet, säger tränaren Tony Gustavsson till FotbollDirekt.se

Hammarby
Tony Gustavsson, tränare:
- Vi jobbar fortfarande på att hitta en balans i laget utan Paulinho och Petter Andersson där framför allt Charlie Davies behöver få bättre understöd i anfallsspelet. Nu har vi inte vunnit på ett tag och då krävs ännu hårdare jobb och fokusering på varje träning. På den punkten uppträder killarna väldigt bra och det hade varit rättvist om vi fått med oss en poäng senast mot Elfsborg.

Om Trelleborg:
- Jag tycker att Tom Prahl gjort ett fantastiskt jobb med laget. De är väldigt välorganiserade med en tydlig struktur i försvarsspelet och spelarna visar en fin karaktär ute på planen. I anfallsspelet finns väldigt mycket löpvilja i Erik Sundin och Fredrik Jensen. Vi är väl medvetna om att en toppinsats krävs för seger.

Om läget i laget:
- Maic Sema missar på grund av magsjuka. Men han hade ändå varit avstängd då han hade två varningar med Sylvia och fick sin tredje mot Elfsborg. Louay Chanko är tillbaka efter avstängning och det känns skönt även om Mikkel Jensen var väldigt duktig senast i hans position.

Preliminär startelva Hammarby
Kristoffer Björklund - David Johansson, Christian Traoré, Mikkel Jensen, Emil Johansson - Erkan Zengin, Louay Chanko, Carlos Gaete, Fredrik Söderström - Charlie Davies, Freddy Söderberg

Trelleborg

Alf Westerberg, assisterande tränare:
- Vi går givetvis fortsatt stärkta efter EM-uppehållet och ser med god tillförsikt fram mot mötet med Hammarby. Försvarsspelet har varit stabilt under en längre tid och offensivt ser det allt bättre ut. Men på bortaplan kan anfallsspelet bli bättre och förhoppningsvis kan Erik Sundin och Fredrik Jensen fortsätta på den inslagna vägen.

Om Hammarby:
- Vi har all anledning att frukta Hammarby. De har inte vunnit på ett tag och ytterligare en förlust lär inte vara acceptabelt. Så vi kommer möta en heltaggad motståndare som när de väl satsar framåt har mycket offensiva kvalitéer. Charlie Davies ska vi hålla ett extra öga på och att Louay Chanko är tillbaka efter avstängning betyder säkert mycket.

Om läget i laget:
- Paulino har sjuk och missar matchen. Dock får vi tillbaka Max Fuxberg i truppen efter skada. Annars är det samma långtidsskador som tidigare.

Preliminär startelva Trelleborg
Marcus Sahlman - Dennis Melander, Thommie Persson, Rasmus Bengtsson, Yousef Fakhro - Kristian Haynes, Magnus Andersson, Jonas Bjurström, Erik Sundin - Andreas Drugge, Fredrik Jensen

FD-kommentar:
- Hammarby var värda en poäng senast mot Elfsborg trots att laget var rejält pressade i matchinledningen. Laget har två hedersamma förluster bakom sig och nu finns stor press att besegra Trelleborg på hemmaplan. Förlust och missnöjet lär ta ny fart bland supportrarna.

Segern mot Sundsvall var glasklar och Trelleborg verkar slippa bottenstriden i år. Nu väntar ett tufft spelschema där majoriteten av de återstående matcherna är mot lag på övre halvan av tabellen. Men stabilitet har varit Trelleborgs signum och motståndare från övre halvan har inte satt skräck i laget tidigare under säsongen. Hammarby bör vara förvarnade.

Publicerad 2008-09-26 kl 16:16
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå