Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

INFÖR HAMMARBY-TRELLEBORG: Prahl räds tolfte spelaren

Hammarby tar sig an ett nästintill toppplacerat Trelleborg i omstarten av allsvenskan. TFF:s tränare Tom Prahl meddelar att Bajens tolfte spelare; publiken, kommer att vara en mäktig, men inspirerande utmaning.

- Hammarby på Söderstadion är en väldigt tuff uppgift. Vi har inte vunnit borta i år, så det kommer bli en rejäl utmaning. Det vore bra för självkänslan med ett trendbrott med tanke på var vi ligger i tabellen, men alla vet hur svårt att det är att spela på Söderstadion mot tolv hammarbyare; elva spelare och publiken, säger TFF:s tränare Tom Prahl

HAMMARBY:

Skador/avstängningar: David Johansson (s), Monday James (sjuk), Charlie Davies (a), Mikkel Jensen (a).

Håll ögonen på: Andreas Dahl. Nyförvärvet från danska Nordsjälland kommer med största sannolikhet att göra debut mot Trelleborg. Det ska bli intressant att se hur Dahl kommer fylla det tomrummet dynamon Lollo Chanko lämnar efter sig. 25-årige Dahl är en rivig tvåvägsspelare med ett fruktat skott.

Preliminär startelva: Rami Shaaban – Christian Traoré, Igor Armas, Patrik Gerrbrand, Emil Johansson – Fredrik Söderström, Andreas Dahl, Carlos Gaete Moggia, Simon Helg – Freddy Söderberg, Sebastian Castro-Tello

Hammarby-snack: - Vi måste vinna. Det är skit samma om de ligger femma eller sist. Det är match på Söderstadion och där ska vi alltid vinna, tycker jag. Trelleborg… det låter som en lätt match, men det blir det inte. Även om vi ska vinna om vi gör det vi ska. Vi ska vinna, det bara är så, och det tror jag vi gör också, säger Hammarbys Emil Johansson till klubbens officiella hemsida.

TRELLEBORG

Skador/avstängningar: Mattias Nylund (s), Emil Mårtensson (s), Jonas Bjurström (s), Marcus Falk-Olander (s), Viktor Svensson (s), Thommie Persson (s), Marcus Pode (tveksam), Rasmus Bengtsson (tveksam).

Håll ögonen på: Magnus Andersson. Mäktade med ett drömmål mot HBK i en träningsmatch nyligen. Mittfältaren stegade upp från 60 meter på frispark och fick en träff utan desslike som fick Magnus Bahne i motståndarmålet och alla andra åskadare på plats att tappa hakan.

Preliminär startelva: Viktor Noring – Dennis Melander, Rasmus Bengtsson, Peter Abelsson, Max Fuxberg – Paulino, Magnus Andersson, Kristian Haynes, Marcus Pode – Fredrik Jensen, Andreas Drugge.

Trelleborg-snack: - Hammarby på Söderstadion är tufft då de har landets mäktigaste publiktryck. De har ändå varit lite åderlåtna i år och jag räknar med en tuff match. De har en del nya spelare som säkert är inspirerade av att komma in och spela, men vi har en bra självkänsla och räknar med att i princip ha ett ordinarie lag till förfogande, säger TFF:s assisterande tränare Alf Westerberg

Publicerad 2009-07-04 kl 10:59
Annons
Annons
Annons