Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

INFÖR HBK - Dif - Trenden ska hjälpa DIF till ytterligare en seger

Gästerna Djurgården har två raka segrar i allsvenskan. Laget har dessutom bra statistik på Halmstad då stockholmarna inte har förlorat lagens sex senaste möten.

- Det är en jätteutmaning och det ska bli kul att ta sig an Halmstad. De är starka hemma, men samtidigt brukar vi göra hyfsat bra resultat mot dem, säger Djurgårdens assisterande tränare Paul Lindholm till FotbollDirekt.se.

HALMSTAD BK

Janne Andersson, tränare: - Vi gjorde för första gången i år en bra match över 90 minuter. Tidigare har vi spelat jämnt, men inte lyckats hålla ihop under hela matchen. Vi har nya spelare i truppen och vi har haft svårt att få helheten att fungera. Vinsten mot Helsingborg var vår bästa match för säsongen. Segern gjorde att vi fick lite självförtroende.

Om Djurgården: - På pappret har de ett starkt lag, de fick in tre spelare av högstakvalitet under sommaren. Vi har sett deras matcher, de spelar ju 4-3-3 numera. Bakom anfallarna har de Enrico som ligger och hugger, honom måste vi ha koll på. Det krävs ett gediget försvarsspel för att stoppa dem.

Om läget i laget: - Magnus Arvidsson är borta resten av säsongen med skadat knä. Alexander Prent är inte heller aktuell. I övrigt är truppen skadefri.

Preliminär startelva: Magnus Bahne - Mikael Rosén, Tomas Zvirgzdauskas, Tommy Jönsson, Per Johansson - Michael Görlitz, Andreas Johansson, Sebastian Johansson, Anel Raskaj - Anselmo, Ajsel Kujovic

DJURGÅRDENS IF

Paul Lindholm, assisterande tränare: - Nu har vi fått resultaten med oss och då blir det genast mer positivt. Spelmässigt har vi varit på gång rätt länge, men nu har vi också fått resultaten med oss. Fortsätter man att jobba på så kommer resultaten.

Om Halmstad: - Det är en jätteutmaning och det ska bli kul att ta sig an Halmstad. De är starka hemma, men samtidigt brukar vi göra hyfsat bra resultat mot dem. Vi får se upp med Anselmo på topp som springer mycket i djupled. Sedan har de Ajsel Kujovic som är bra på att hålla i bollen.

Om läget i laget: - Mattias Jonson och Toni Kuivasto är frågetecken. Aki Riihilahti, Martin Andersson och Quirino är skadade.

Preliminär startelva: Pa Dembo Touray - Patrik Haginge, Markus Johannesson, Peter Magnusson, Jan Tauer - Enrico, Prince Ikpe Ekong, Andrej Komac - Jones Kusi Asare, Mikael Dahlberg, Johan Oremo

FD-kommentar: - Halmstad fick spelledigt förra helgen då deras bortamatch mot IFK Göteborg blev uppskjuten. Därmed kommer halläningarna något fräschare till matchen och laget har dessutom en 3-1 seger mot Helsingborg i bagaget. Djurgården har börjat hitta sitt spel igen och kan ta sin tredje raka seger i allsvenskan. Men frågan är hur mycket tankarna är på veckans retur i Uefa cup-kvalet mot Rosenborg? Statistiken från de båda lagens tidigare möten talar dock definitvt till stockholmarnas fördel.

Publicerad 2008-08-24 kl 09:49
Annons
Annons
Annons