Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

INFÖR Helsingborg - Djurgården: ''Letar fortfarande efter formen''

Resultaten uteblir, tränaren Siggi Jonsson är ifrågasatt och nu kräver supportrarna tre poäng mot Helsingborg.

- Resultatmässigt letar vi fortfarande efter formen, säger Djurgårdens assisterande tränare Paul Lindholm till FotbollDirekt.se. HELSINGBORGS IF

Peter Gerhardsson, assisterande tränare: - Senaste matchen mot AIK var som helhet vår klart bästa insats i höst. Vi fick passningsspelet att stämma och hittade rätt med vårt aggressiva försvarsspel. En minst lika bra insats lär krävas mot Djurgården.

Om Djurgården: - Har haft det tungt efter EM-uppehållet men laget innehåller så många bra spelare att det kommer lossna för dem förr eller senare. De spelar med mycket energi och fysik och vi måste vara bättre i inledningen på matchen jämfört med vad vi var mot AIK.

Läget i truppen: - Joel Ekstrand är tillbaka i truppen och Olafur Skulason är på gång. Det ser ljust ut och i dagsläget har vi bara Oskar Rönningberg på skadelistan.

Preliminär startelva: Daniel Andersson - Erik Wahlstedt, Hannu Patronen, Joel Ekstrand, Adama Tamboura - Christoffer Andersson, Marcus Lantz, Andreas Landgren, Isaac Chansa - Henrik Larsson, René Makondele.

DJURGÅRDENS IF

Paul Lindholm, assisterande tränare: - Resultatmässigt letar vi fortfarande efter formen. Spelmässigt har det stundtals sett okej ut och fortsätter vi bara att jobba hårt på träningarna så kommer det vända. Vi bör få till ett betydligt bättre kantspel plus att vi måste försöka komma in mer bakom motståndarens backlinje.

Om Helsingborg: - Det finns mycket att se upp med i Helsingborg. Anfallsspelet är det vi fruktar mest och får de en chans så smäller det. Defensivt har de ibland haft svårt att hålla tätt och det måste vi utnyttja.

Läget i truppen: - Mikael Dahlberg vred sitt knä mot Flora och är inte med. Det är inte heller Per Johansson som är sjuk ? i övrigt är det samma skador som sist.

Preliminär startelva: Pa Dembo Touray - Patrik Haginge, Toni Kuivasto, Markus Johannesson, Jan Tauer - Lance Davids, Ikpe Ekong, Andrej Komac, Sebastian Rajalakso - Johan Oremo, Mattias Jonson.

FD-kommentar: - Helsingborg stod för en riktigt stark insats mot AIK - trots att försvarsspelet såg stabbigt ut. AIK lyckades gång på gång med sitt djupledsspel och där måste Helsingborg täppa till nu. Nu har HIF en gyllene chans att haka på i den absoluta toppen.

Jobbigt läge för Djurgården. Allt går snett nu och nyförvärven har kommit in i ett taskigt läge. Förvärvet Johan Oremo skulle må bra av att starta en match på bänken. En ny förlust här och krissnacket kommer att stegras.

Publicerad 2008-07-21 kl 12:41
Annons
Annons
Annons