Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

INFÖR HELSINGBORG-ÅTVIDABERG: ''HIF är ett medgångslag''

Guldjakt mot streckstrid. Mötet på Olympia mellan Helsingborg och Åtvidaberg har ett tungt innehåll. Och östgötarna ser hål hos guldjagande Helsingborg.

HELSINGBORG Erik Wahlstedt (s), Hannu Patronen (s), Fredrik Liverstam (s).

Skador/avstängningar:

Preliminärt lag: Pär Hansson - Markus Holgersson, Marcus Nilsson, Joel Ekstrand, Erik Edman - Mattias Lindström, May Mahlangu, Marcus Lantz, Christoffer Andersson - Alexander Gerndt, Erik Sundin.

Håll ögonen på: Erik Sundin. Den kvicke anfallaren avgjorde med två mål mot Elfsborg och samarbetet med Alexander Gerndt fungerade utmärkt.

HIF-snack:
- En stimulerande uppgift för oss att möta Åtvidaberg. Vi har lagt de senaste dagarna på att snacka ihop oss om hur vi ska spela mot dem, säger assisterande tränaren Per-Ola Ljung till FotbollDirekt.se.

- När vi mötte dem under vårmatchen så hade de skapat 30 procent av sina möjligheter på fasta situationer. Där har de Kristian Bergström som en nyckelspelare.

- Vi har de senaste dagarna lagt ned rätt mycket tid på att utvärdera skadestatusen i vår trupp. Vilka som kan vara med och inte. Både Erik Wahlstedt och Joel Ekstrand har varit med på träningarna.

ÅTVIDABERG Axel Konradsson (s).

Skador/avstängningar:

Preliminärt lag: Henrik Gustavsson - Daniel Hallingström, Alberis da Silva, Erik Moberg, Jesper Arvidsson - Haris Radetinac, Amir Suljic, Bruno, Kristian Bergström - Paulus Roiha, Viktor Prodell.

Håll ögonen på: Kristian Bergström. Veteranen som spelar en allt större nyckelroll i varje match som går. Nyckelspelare på lagets fasta situationer och är den som kan ge Marcus Lantz en ordentlig fajt på mittfältet.

ÅFF-snack:
- Poängen var viktig för oss senast, säger tränaren Andreas Thomsson till atvidabergsff.se.

- Det finns hål hos Helsingborg. Det finns det hos de flesta lagen.
- Klart vi har chans mot dem och vi måste vara vara inställda på att ha en poäng mot dem när matchen börjar.

- Det kommer att krävas ett i det närmaste hundraprocentigt försvarsjobb. Chanser kommer vi att få, både på omställningar, eget spel och på fasta situationer och då gäller det att unyttja de chanserna.

- Vi vet Helsingborgs starka sidor - som är ett medgångslag. Vi får inte låta göra det enkelt för dem, så att de får ny energi.
- De ska ut och göra mål också och har en målskillnad som dem ska jobba på men poängen är viktig för oss. Vi har mycket att spela för.

Publicerad 2010-10-24 kl 12:03
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons