Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

INFÖR HELSINGBORG-ELFSBORG: Larsson/Jönsson ska skjuta guldet till HIF

Helsingborg har fortfarande chans på guld. Mycket tack vare det nya radarparet Henrik Larsson och Rasmus Jönsson som gjort sju mål och fyra assist tillsammns - på de fyra senaste matcherna. "Henke" gick ut skadad sist - men spelar mot Elfsborg.

- Han tog det lugnt på träningen igår, men vi räknar med att han spelar. Han har haft känningar i baksida lår, men det ska inte vara några problem. Han kände lite redan innan matchen mot Malmö, men körde ändå, säger assisterande tränaren Peter Gerhardsson.

HELSINGBORG

Peter Gerhardsson, assisterandre tränare:
- Även om det inte var helt 100 mot Malmö sist så känns det bra. Vi har ju vunnit några nu och det är alltid skönt, lättare att komma ner på träningen, vi får ett bra självförtroende. Det är skönt med matcher som gäller något. Som mot Kalmar och Hammarby, det är alltid mycket folk och det är en hög puls. Det är väldigt inspirerande.

Om Elfborg:
- De har ju liknande förutsättningar som oss, med några nyckelspelare skadade också. De har ett konstruktivt anfallsspel med ett starkt djupledsspel. De har ju släppt in väldigt lite mål, men två senast, så det är ju kul. Vi måste sätta deras backlinje på prov helt enkelt. Men det är inget som förändrar vårt spel. Vi har tre anfallare som är hela, med Larsson och Jönsson och de är i god målform också.

Om läget i laget:
- Det är ju problem med Isaac Chansa och Andreas Landgren, men det gäller att vara konstruktiv och hitta lösningar. Oavsett så ställer vi upp med ett klart bra lag.

ELFSBORG

Magnus Haglund, tränare:
- Det är en viktig match med viktiga poäng i potten - inget snack. Men det är roligt att spela när det gäller något, det är därför vi är här. Saknaden av Anders Svensson och Stefan Ishizaki har verkligen märkts i passningsspelet. Det är det vi måste få igång för att vinna den här matchen. Vi hade svårt med det mot Kalmar sist.

Om Helsingborg:
- De har två riktigt fina segrar mot Kalmar och i derbyt mot Malmö. De har ju ett fint passningsspel och ett starkt anfallsspel. Rasmus Jönsson och Henrik Larsson har verkligen varit duktiga och dom måste vi se till att stoppa om vi vill vinna.

Om läget i laget:
- Förutom de långtidsskadade så har vi först Andreas Augustsson avstängd och sedan har vi Jari Ilola, Jesper Florén och Elmin Kurbegovic skadade. Så det är ju en del.

FD-kommentar:
- Sedan segern mot Hammarby harskåningarna visat en imponerande form och har inte riktigt övertygat i allade senaste vinsterna. Nu har de en riktigt bra chans att haka på slutstriden om guldet.

Elfsborgs fina anfallsspel har inte sett lika bra ut utan de båda stjärnorna Ishizaki och Svensson och i förlusten i det viktiga toppmötet med Kalmar sist hade de ofta svårt med passningarna. Förlust här och guldet kan vara förlorat.

Publicerad 2008-10-03 kl 18:41
Annons
Annons
Annons