Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Inför: Helsingborg-Elfsborg

Allsvenskan

Anders Svensson är full av beundran inför motståndaren Helsingborg: "De körde ju över oss ifjol".

HELSINGBORG

Preliminär startelva (4-4-2): Pär Hansson - Christoffer Andersson, Marcus Nilsson, Peter Hansson, Erik Edman - Mattias Lindström, May Mahlangu, Ardian Gashi, Rasmus Jönsson - Alexander Gerndt, Erik Sundin

Skador/avstängningar: Rachid Boauouzan (s) Joseph Baffo (osäker)

Håll ögonen på: Erik Sundin. Stekhet i ett formstarkt Helsingborg. Avgjort två raka matcher, först supercupfinalen mot Malmö och så senast mot Mjällby. Sänkte dessutom Elfsborg borta ifjol med två mål och en assist. Fortfarande lite bortglömd striker bakom stjärnduon Gerndt/Jönsson.

Helsingborgs-snack:

- Det gick ju bra mot Elfsborg ifjol, men de är bättre nu. säger Mattias Lindström till FotbollDirekt.se

ANNONS

- Men vi är också bättre än ifjol. Jag tror på en tajt match, de är ju spelskickliga men jag tror inte de kommer ha så mycket mer boll än oss, det blir nog 50/50.

- Det blir något individuellt misstag eller prestation som avgör, jag tror Gerndt avgör för oss. Sedan har vi hemmapremiär och det kommer bli fotbollsfest, det är ett plus för våran del.

ELFSBORG

Preliminär startelva (4-4-2): Jesper Christiansen - Daniel Mobaek, Andreas Augustsson, Martin Andersson, Andreas Klarström - Johan Larsson, Anders Svensson, Oscar Hiljemark, Stefan Ishizaki - Lasse Nilsson, David Elm

Skador/avstängningar: Jon Jönsson (s), Johan Sjöberg (s), James Keene (sjuk)

Håll ögonen på: Johan Larsson. Talangen som slog igenom ifjol ser ut att fortsätta på den inslagna vägen. Fint mål i premiären efter en patenterad djupledslöpning.

ANNONS

Elfsborgs-snack:

- Helsingborg körde ju mer eller mindre över oss på Olympia ifjol, säger Anders Svensson till FotbollDirekt.se.

- Så det är klart att detta kommer bli jättetufft. Jag förväntar mig att Helsingborg har mest boll. De har två väldigt skickliga forwards därframme. Ett bra fotbollslag som jobbar stenhårt för varandra. Som jag ser det har de inga svagheter överhuvudtaget.

- Vår premiärseger mot Häcken var väldigt skön, otroligt viktigt med tre poäng. Att åka ner till Helsingborg utan de poängen i ryggen hade varit motigt, men nu kommer vi dit med en bra känsla.

Publicerad 2011-04-10 kl 12:45
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto