POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

INFÖR HELSINGBORG-GEFLE: Gerndt varnar: "Gefle är bättre i år"

Alexander Gerndt varnar för sitt gamla lag. HIF-stjärnan hävdar att Gefle utan honom blivit ett bättre lag.
- Känslan är att Gefle är bättre i år än förra säsongen, säger den allsvenske skyttekungen.

HELSINGBORG

Preliminär startelva: Pär Hansson - Marcus Holgersson, Marcus Nilsson, Peter Larsson, Christoffer Andersson - Mattias Lindström, Ardian Gashi, May Mahlangu, Rachid Bouaouzan - Rasmus Jönsson, Alexander Gerndt.

Skador/avstängningar: Erik Edman, Joseph Baffo, Hannu Patronen (s).
Marcus Bergholtz (a).

Han är formstarkast: Alexander Gerndt. Har varit lite ifrågasatt under våren. "Räddade" en poäng senast mot Häcken och gjorde det han ska - mål. Stor press på Gerndt men har ändå glimtvis visat sin höga klass.

Citat från Helsingborg:
- Det känns bra, vi är taggade på att göra en riktigt bra match, säger Alexander Gerndt till FotbollDirekt.se.

- Matchen senast kändes bättre än tidigare, helt klart. Jag tycker vi gör en bättre insats. Vi ska göra det bättre och bättre.

- Tålamod brukar vara viktigt mot Gefle. Vi vet hur Gefle tänker spela ungefär, så det gäller att ha tålamod och skärpa.

Hur känns det att möta ditt gamla lag?
- Jag tycker det ska bli kul. Jag tänker inget extra på det. Känslan är att Gefle är bättre i år än förra säsongen. Men det är alltid så, folk tippar Gefle långt ner och så överraskas alla.

GEFLE

Preliminär startelva: Mattias Hugosson - Daniel Bernhardsson, Daniel Theorin, Marcus Hansson, Pär Asp - Jonas Lantto, Yussif Chibsah, Zakaria Abdullai, James Frempong - Jakob Orlov, Mikael Dahlberg.

Skador/avstängningar: Erik Törnros, Daniel Leino, Hjalmar Öhagen.

Han är formstarkast: Jakob Orlov. Två mål mot Halmstad och stor matchvinnare. Gefle har producerat ännu en anfallare av rang.

Citat från Gefle:
- Att de är duktiga i djupled och att hitta in med bollar bakom vår backlinje till Gerndt och Erik Sundin vet vi, säger Gefles tränare Pelle Olsson till Gefle Dagblad.

- I de senaste matcherna har de gjort annat än ”genombrottsmål”. Mot Syrianska (1–0) var det på en fast situation, men det har framför allt handlat om mål på långskott utifrån.

- Mot Örebro och Häcken (1–1 i bägge matcherna) gjorde de mål från 20 meter och även mot IFK Göteborg (seger 2–1) kom ett mål på långskott.

- Vi ska vara uppmärksamma och koncentrerade på det här, att de inte bara söker ytan bakom vår backlinje utan även ytan mellan backlinje och mittfält.

Men ni ska väl anfalla något själva också?

– Absolut. Vi tror att det kommer uppstå ytor för oss också, som vi ska utnyttja. Vi har bra bilder med oss från segern mot Örebro till exempel.


Publicerad 2011-05-09 kl 16:43
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå