Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

INFÖR HELSINGBORG-GEFLE: Helsingborg tvingas vila sliten trio

Så sent som i torsdags spelade Helsingborg 120 minuter i Europa League och flera spelare är slitna inför hemmamatchen mot Gefle. Trion Christoffer Andersson, Andreas Landgren, och Erik Wahlstedt måste alla vila.

HELSINGBORG Fredrik Svanbäck (s), Tobias Holmqvist (s)

Preliminär startelva:
Pär Hansson - Markus Holgersson, Marcus Nilsson, Joel Ekstrand, Adama Tamboura - Erik Sundin, Olafur Skulason, Marcus Lantz, René Makondele - Rasmus Jönsson, Henrik Larsson.

Skador/avstängningar:

Håll ögonen på: Henrik Larsson är ordentligt på gång efter lite skadebekymmer. Låg bakom det mesta när Helsingborg avancerade i Europa League i veckan.

HIF-snack: - Christoffer (Andersson) har känning i baksidan av låret, Erik (Wahlstedt) vilar vi på grund av hans historik med vadproblemen och Andreas (Landgren) är inte riktigt återställd efter magsjukan. Vi har ett tight spelschema och det sliter på spelarna så därför tvingas vi till den här ofrivilliga rotationen, säger tränaren Bosse Nilsson till HD.

- Det känns inspirerande. Även om det blir många matcher så är det det här vi vill göra.

GEFLE Jonathan Hellström (s), Hans Berggren (osäker), Amadou Jawo (s)

Skador/avstängningar:

Preliminär startelva: Mattias Hugosson - Daniel Berhardsson, Omar Jawo, Daniel Theorin, Andreas Dahlén - Jonatan Berg, Yannick Bapupa, Yussif Chibsah, Jonas Lantto - Daniel Westlin, Alexander Gerndt.

Håll ögonen på: Jonatan Berg. Det händer ständigt farliga ting när Berg avslutar i närheten av straffområdet, oavsett om det är på frispark eller rullande boll. Allt som oftast har bollen tagit i målställningen men infinner sig flytet kan det bli både ett och två mål från Berg.

GIF-snack: - Vi kan nog vänta oss en lite annan matchbild än senast. Det lär nog bli en lite större anstormning än senast från deras sida och Helsingborg tar kanske tillbaka lite spelare också som vilade i det förra mötet, säger tränaren Pelle Olsson till FotbollDirekt.se

- Det var deras första mål som fällde oss senast. Dels var det ju oklart om bollen över linjen men det var ju också en solklar obstruktion av Hannu Patronen på vår målvakt Mattias Hugosson, så målet skulle inte ha godkänts.

- Prestationen var inte dålig. Klart vi ville vinna matchen. Tät match och lite målchanser. De gör mål på sina båda för målchanser men det gjorde inte vi.

- Nu är vi förberedda på att de kommer att packa på med folk inne i boxen i samband med hörnorna.

Publicerad 2009-07-25 kl 15:53
Annons
Annons
Annons