POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

INFÖR Helsingborg-Kalmar: HIF bjuds in till guldkamp

Inför Helsingborg - Kalmar FF
Seger för Helsingborg och laget stiger in i guldkampen igen. Men HIF-tränaren Peter Gerhardsson vägrar ta ordet SM-tecken i sin mun.

- Man får vara realistisk och tredjeplatsen ger en Uefacupcupplats, säger han till FotbollDirekt.se och syftar på målsättningen.

Helsingborg

Peter Gerhardsson, assisterande tränare:
- Vi har hemmaplan och då är det full fart från början. Kalmar kommer säkert att lägga sig med ett lågt försvar så vi kommer ha mycket boll. Det är viktigt att vi inte bara bollar runt i försvaret utan lyckas få igång ett snabbt passningsspel. Det är då vi är bra.

Om Kalmar FF:
- I söndags (cupfinalen) såg man att vissa spelare var slitna under de första 25 minuterna. Sedan började Kalmar trumma på. Det finns två olika sorters av trötthet - fysisk och mental. Mentalt ska det inte vara några problem när de slåss om ett guld.

Om läget i laget:
- Christoffer Andersson kommer inte till spel. Sedan har vi frågetecken för Adama Tamboura och Isaac Chansa.

Preliminär startelva, Helsingborg:
Daniel Andersson - Erik Wahlstedt, Joel Ekstrand, Hannu Patronen, Adama Tamboura - René Makondele, Andreas Landgren, Isaac Chansa, Fredrik Svanbäck - Henrik Larsson, Rasmus Jönsson

Kalmar FF

Nanne Bergstrand, tränare:
- Nu är det dags för allsvenskan igen och det innebär nya intressanta utmaningar. Det som är viktigt för oss är att vi klarar av att fokusera på vårt eget spel så mycket som möjligt och göra det med mesta möjliga energi. Det är då vi får fram våra kvalitéer som vi har i laget, säger han till klubbens officiella hemsida.

Om läget i laget:
Stefan Larsson har skadat hälen och stannar hemma. Sedan tidigare är Tobias Carlsson långtidsskadad.

Preliminär startelva, Kalmar FF:
Petter Wastå - Arthur Sorin, Marcus Lindberg, Joachim Lantz, Emin Nouri - Rasmus Elm, Henrik Rydström, Lasse Johansson, Daniel Sobralense - Viktor Elm - Patrik Ingelsten.

FD-kommentar:
- Elva poäng efter Kalmar FF och 24 kvar att kriga om. Det här är Helsingborgs sista chans att hålla gulddrömmen vid liv. Givetvis är frånfallet av Marcus Lantz och Christoffer Andersson kännbara avbräck, men Helsingborg brukar ha hyfsat enkelt för Kalmar FF på hemmaplan.

Nu är det upp till bevis för Kalmar FF. Tuff kamp i Holland följdes upp med 120 svettiga minuter i svenska cupfinalen. Nu väntar Helsingborg och sedan seriefinal mot Elfsborg. Mycket ska avgöras och frågan är om Kalmar FF besitter orken att ladda om gång på gång.

Publicerad 2008-09-24 kl 10:50
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå