POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

INFÖR HELSINGBORG-SYRIANSKA: "Vi kan inte spela på något annat sätt"

1-5-smäll senast, men Syrianska kommer inte att försöka säkra poäng borta mot Helsingborg:
- Vi går inte in för att bara förstöra spel, det är inte vår stil, säger Abgar Barsom.

HELSINGBORG

Preliminär startelva: Pär Hansson - Markus Holgersson, Peter Larsson, Marcus Nilsson, Erik Wahlstedt - Mattias Lindström, May Mahlanghu, Ardian Gashi, Rasmus Jönsson - Erik Sundin, Alexander Gerndt

Skador/avstängningar: Erik Edman, Joseph Baffo, Hannu Patronen

Han är formstarkast: Pär Hansson. Senast mot Blåvitt kom första insläppta målet och det var nästan så man led med Hansson, så bra som han varit hittills förtjänade han att få ha mål-nollan intakt ett tag till. Fullständigt fenomenal i övrigt senast - en matchvinnare för Helsingborg i skuggan av Alexander Gerndt.

Helsingborgs-citat:

- Vi har lite att gå på spelmässigt, säger manager Conny Karlsson till HIF:s hemsida.

- Det som jag tyckte var väldigt positivt och se var att vi stod upp i press- och kantspelet under framför allt den första halvleken (mot Göteborg senast). Jag tror faktiskt att vi hade stor nytta av det in i andra halvleken när vi vände på matchen,

- Det är årets viktigaste match på grund av att den ligger närmast. Vi måste ha full fokus på matchen och jag hoppas vi klarar av att spela dessa matcher utan att underskatta motståndet.

– Vi har hemmaplan och hoppas att vi kan komma ut och vara bestämda och visa tidigt vem som bestämmer. Man känner alltid en viss oro för underskattning. Det händer ibland.
Men vi var väldigt duktiga på att inte underskatta motståndet ifjol. Annars är väl det den största faran. Vi har full pott och de kommer med en 1-5-smäll.

SYRIANSKA

Preliminär startelva: Dwayne Miller - Isa Demir, Erkan Saglik, Omar Jawo, Ahmet Özdemirok - Rabi Elia, Abgar Barsom, Sharbel Touma, Dinko Felic, Yussuf Saleh - Peter Ijeh

Skador/avstängningar: Robert Massi, Johan Arneng, Besim Kunic, Suleyman Sleyman, Imad Zatara, Isa Demir (osäker) Yussuf Saleh (osäker)

Han är formstarkast: Yussuf Saleh var konstruktiv och inledde piggt senast mot Häcken. Osäkert om han kan spela mot Helsingborg - ett avbräck isåfall så skadedrabbade som Syrianska är, inte minst på mittfältet.

Syrianska-citat:

- Förra matchen är historia, vi tänker inte på den nu, säger Abgar Barsom till FotbollDirekt.se.

- Vi har allt att vinna nu, men vi kan inte vara så naiva att vi tror att vi kan spela ut Helsingborg, för det är det ingen som gör i Sverige.

- Men vi går inte in för att bara förstöra spel och ta med oss en poäng. Vi kommer att spela med vårt offensiva försvarsspel, vi kan inte spela på något annat sätt.

- Nu har Helsingborg spelat med ungefär samma lag i två år. De har starka block hela vägen; Målvakt, försvar, mittfält och två bra anfallare. De spelar en ganska enkel fotboll, men gör det på ett bra sätt. Det blir en svår nöt för oss att knäcka.

Publicerad 2011-04-22 kl 10:20
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå