Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

INFÖR HIF-AIK: ''Vi ska ta AIK på samma sätt som i våras'' - se matchen HÄR

IFK Göteborg kan räkna med en hjälpande hand i guldstriden - från Helsingborg. HIF-tränaren Bosse Nilsson vill göra som i våras när Helsingborg besegrade AIK.

HELSINGBORG

Skador/avstängningar:
Marcus Bergholtz (s), Pär Hansson (s)
Preliminär startelva: Daniel Andersson - Erik Wahlstedt, Marcus Nilsson, Joel Ekstrand, Adama Tamboura, Christoffer Andersson - Andreas Landgren, Marcus Lantz, René Makondele - Rasmus Jönsson, Henrik Larsson.

Håll ögonen på:
Daniel Andersson. Gör säsongsdebut på allvar efter inhoppet senast och gör det mot sitt gamla lag.

HIF-snack:
- AIK är bra, de spelar konsekvent och är trygga i sitt spel. De släpper inte in så många mål. Jag tror ändå det kan bli en öppen match, säger tränaren Bosse Nilsson till hif.se.
- Vi har fått tillbaka i princip alla spelare som varit borta under en längre tid. Lite otruligt att Pär Hansson fick en sträckning i senaste matchen. Men det märks att vi är på väg tillbaka, inte minst på kvaliteten på träningarna.
- Vi ska försöka ta dem på samma sätt som i våras. Då spelade vi konsekvent och aggressivt. Vi utnyttjade omställningarna maximalt och vi bjöd på väldigt lite. Kan vi upprepa det, så vinner vi.
Statusen med Henke och Lantz?
- Mycket tyder på att Henrik Larsson och Marcus Lantz kan spela från start. Vi ska ta ett snack om det i morgon.
Daniel Andersson i stället för Pär Hansson?
- Han har sett mycket bra ut på träningarna i höst och har stor erfarenhet som bekant. Där är jag inte alls orolig.

AIK

Skador/avstängningar:
Kenny Pavey (s), Saihou Jagne (s), Kevin Walker, Tomi Maanoja (s).
Preliminärt lag: Daniel Örlund - Markus Jonsson, Per Karlsson, Jos Hooiveld, Nils-Eric Johansson - Martin Mutumba, Jorge Ortiz, Dulee Johnson, Bojan Djordjic - Ivan Obolo, Antonio Flavio.

Håll ögonen på: Antonio Flavio. Den nye brassen har visat att han håller i Allsvenskan och tillför enormt mycket.
AIK-snack: - Matchtempot börjar likna det vi hade under vårsäsongen. Vi behärskade det då och ska behärska det nu med. Det ska inte vara några problem, säger AIK:s assisterande tränare Christer Swärd till FotbollDirekt.se.
- Helsingborg är en betydligt svårare uppgift än vad kanske många tror, i synnerhet som de nu fått tillbaka sina skadade spelare. Helsingborg idag är ett helt annat lag än bara för några matcher sedan.
Bara 6 av 25 segrar i Skåne under 2000-talet, är det siffror som oroar?
- Nej, inte alls. Varje match har sitt eget liv och det är mest ni i media som brukar dra fram det för att ha något att hänga upp matcherna på. Förlorar vi mot Helsingborg beror det i så fall på att vi förlorar mot ett bättre lag, inte att vi spelar i Skåne.
- Vi har klarat oss i de sista omgångarna från avstängningar och det är riktigt bra. Det ska bli riktigt bra och kul att komma ned till Helsingborg och mäta våra krafter med dem.

Publicerad 2009-09-24 kl 15:04
Annons
Annons
Annons